Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min: 300 g moliūgo; 1 svogūnas; 1 morka; Alyvuogių aliejaus, pagal poreikį; 1 skiltelė česnako; 70 g mėgstamo fermentinio sūrio; 1 kiaušinis; Druskos pagal skonį; Žiupsnis baltųjų pipirų; 1 a. š. džiov. čiobrelio; 4 – 5 v. š. miltų.
Blynų receptas
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną ir česnaką pasmulkiname, morką sutarkuojame burokine tarka. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname daržoves, kol šios suminkštės.
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka. Mėgstamą sūrį sutarkuojame stambiais šiaudeliais arba supjaustome peiliu (kuo sūris stambiai sutrakuotas, tuo blynuose jis labiau atsiskleis ir bus skaniau). Sudedame pakepintas daržoves, įmušame kiaušinį, suberiame miltus.
Pagardiname druska, pipirais, čiobreliu. Masę gerai išmaišome. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kol blyneliai sutvirtės, gražiai apskrus ir iškeps. Valgėme su lašiša ir grietine.