Bananų keksas su moliūgais
Labai skanus, švelnus, kvapnus keksas.
Ko reikės: 150 g moliūgų tyrės; 2 bananų; 80 g kokosų aliejaus; 50 g cukraus; 225 g miltų (pilno grūdo); 1,5 a.š. kepimo miltelių; 1 a.š. malto cinamono; Kiaušinio alternatyva: 1 šaukštas linų sėmenų + 3 šaukštai vandens, maišyti ir palikti 5 min.; 70 g graikinių riešutų; Druskos.
Receptas
Vieną bananą sutriname šakute. Miltus permaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Sukapojame riešutus.
„Kiaušinį” išplakame su cukrumi. Pilame kokosų aliejų, dedame moliūgo tyrę ir trintą bananą. Permaišome. Sujungiame dvi mases.
Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą. Bananą perpjauname pusiau ir įspaudžiame į tešlą. Keksą kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių apie 40 min. Ištraukiame ir atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.