Šį patiekalą įkvėpė apsilankymas sraigių ūkyje, kurį Ernestas ir Daiva įkūrė prieš 12 metų. Ne vienas šią idėją pasitiko su nuostaba. Anksčiau jiedu turėjo kavos, arbatos ir prieskonių parduotuvę, kurioje belaukiant pirkėjų gimė susidomėjimas sraigėmis. Netrukus Daivos idėja įkurti ūkį susižavėjo ir Ernestas.
Šiemet per metus ūkyje užauginta net 800 tūkst. Helix Aspera Maxima sraigių. Retas žino, kad iki reikiamo dydžio jos užauga vos per keturis-penkis mėnesius, nors laisvėje tai užtrunka net 12 mėnesių. Viską lemia suteikiamos idealios sąlygos.
Įdomus faktas, kad sraigės maitinasi tik naktimis, o didžiausias pavojus joms – ežiukai. Be to, ar žinojote, kad sraigėms pavojinga saulė? Dėl šios priežasties sraigės ūkyje auginamos pavėsyje.
Daugiau sužinojęs apie sraigių auginimo subtilybes ir paragavęs iš jų gaminamų produktų, Gian Luca pasiraitojo rankoves ir pakvietė į virtuvę, kur gamino sumuštinukus su baltame padaže troškintomis sraigėmis.
Sumuštinukai su baltame padaže troškintomis sraigėmis
Reikės:
- Ciabatta duonos;
- Apvirtų sraigių;
- 0,5 stiklinės balto vyno;
- Poros raudonikių;
- Česnako;
- Petražolių;
- Baziliko;
- Sviesto;
- „Hellman’s Original“ majonezo;
- Alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų.
Gaminimo eiga:
Duoną supjaustome plonomis riekelėmis, pagardiname alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Dedame apskrusti į grilį.
Gerai nuvalome grybus – nupjauname galiuką ir kruopščiai nuvalome smėlį, nulupame kotelį. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Išimame duoną, įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sviestu. Į keptuvę dedame petražolių kotelius, kad įgautų skonį. Dedame grybus ir leidžiame įgauti temperatūrą.
Apvirtas sraiges apvoliojame miltuose ir dedame į keptuvę su baltu vynu. Pabaigoje įberiame smulkintų petražolių, česnako, leidžiame pasitroškinti.
Gaminame prieskoninį padažą: sumaišome „Helllman’s“ majonezą su smulkintais šviežiais bazilikais.
Formuojame sumuštinukus: ant apskrudusios duonelės dedame troškintas sraiges baltame padaže, papuošiame petražolėmis ir valgome su bazilikų majonezu. Skanaus!