Gian Luca vyko susitikti su „FishWish“ įkūrėja ir bičiule Aneta, kuri papasakojo, kad kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados. O kokią žuvį lietuviai renkasi valgyti labiausiai?
„Kai pradėjome savo veiklą, juokavome, kad cepelinus pakeitė aštunkojai. Anksčiau lietuviai valgė labai daug aštunkojų, tačiau dabar yra visiškas štilis.
Antrais metais buvo ikrų metai – sakėme, kad lietuviai ikrus tikriausiai valgo šaukštais. O kas tikrai visuomet liks populiariausia, tai lašiša. Tai – numeris vienas, kurio niekas neaplenkia.
Antras numeris – silkė. O štai jūrų gėrybes – tiek krevetes, tiek šukutes – lietuviai renkasi tik pasmaguriavimui“, – pasakojo Aneta.
Išklausęs Anetos pasakojimų, Gian Luca pats paragavo Anetos produkcijos, o vieną jų, kurį pati moteris apibūdina taip: atrodo kaip skumbrė, o skonis – kaip ungurio, savo patiekale panaudos ir virtuvės šefas. Tai – rūkyta silkė.
Šį lietuviams dar neįprastą produktą Gian Luca panaudojo gamindamas tobulus iškylų sumuštinius su tunu ir rūkyta silke – šie sumuštiniai dings žaibiškai ir taps iškylų pažiba.
Tobuli iškylų sumuštiniai su tunu ir rūkyta silke
Reikės:
- Focaccia duonelės;
- 1 vnt. rūkytos silkės;
- 4 vnt. tuno maltinukų;
- „Hochland“ sūrio salotoms su alyvuogėmis ir paprikomis;
- Saujos vyšninių pomidorų;
- ½ avokado;
- 3 vnt. šalotinių svogūnų;
- 1 vnt. raudonosios paprikos;
- Kreminio sūrio;
- Druskos, pipirų;
- Alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelių česnako;
- Sezamų sėklų;
- Žaliosios citrinos žievelės.
Gaminimo eiga:
Susmulkiname svogūnus ir gerai apkepiname. Įpilame balzamiko acto ir viską išmaišome. Grilyje pakepiname smulkintą papriką.
Supjaustome pomidorus, avokadą, pagardiname druska, alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis.
Ant įkaitinto grilio dedame tuno maltinukus, juos kepame kelias minutes iš abiejų pusių. Rūkytą silkę supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Pradedame formuoti sumuštinius: focaccia duonelę patepame kreminiu sūriu. Klojame paprikas, tuno maltinukus ir dedame „Hochland“ sūrio. Viską pagardiname karamelizuotais svogūnais ir žaliosios citrinos žievele.
Ant kitos duonelės dedame silkę, vyšninius pomidorus ir avokadą.