• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai silkei neabejingi, tačiau ar kada esate girdėję apie rūkytą silkę? Būtent tokią šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pristatys Gian Luca Demarco, susitikęs su savo bičiule Aneta. O žiūrovus jis dar nudžiugins ir dviem itin gardžiais sumuštinių receptais, kurie puikiai tiks iškyloms.

21

Lietuviai silkei neabejingi, tačiau ar kada esate girdėję apie rūkytą silkę? Būtent tokią šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pristatys Gian Luca Demarco, susitikęs su savo bičiule Aneta. O žiūrovus jis dar nudžiugins ir dviem itin gardžiais sumuštinių receptais, kurie puikiai tiks iškyloms.

REKLAMA

„FishWish“ įkūrėja Aneta pasakos, kad kaip ir visur, taip ir renkantis žuvį ar jūrų gėrybes vyrauja tam tikros mados. O apie dar daugiau jų galima sužinoti specialiose parodose – vienoje iš jų neseniai apsilankęs Anetos vyras parsivežė ir dar daugiau įdomių naujienų!

Pasirodo, kad paskutiniu metu čia svarbiausia tema yra tvarumas. Parodoje netgi galima pamatyti sportinių batelių, pagamintų iš lašišos odos!

„Man tai patinka, nes ir mums tai svarbu. Kai kūrėme verslą, mums buvo svarbu ne tik prekiauti žuvimi, bet ir prisidėti prie gamtos. Mūsų verslo istorija prasidėjo nuo mūsų šeimos ir dukros.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jai jau 15 metų, tačiau anksčiau ji turėjo daug problemų su mityba – tiek dėl atopinio dermatito, tiek ir dėl kitų bėdų. Bendravome su daug mitybos ekspertų, alergologų, kol galiausiai supratome, kad kaip šeima turėsime daugiau domėtis tuo, ką valgome“, – apie idėją kurti verslą pasakos Aneta.

REKLAMA

Lietuvių mėgstamiausia žuvis – lašiša ir silkė

Tuomet šeima ėmė domėtis ir žuvimi. O ypatingai tuo, iš kur ją gauti, kadangi gyvename prie labiausiai užterštos jūros. Nuo to viskas ir prasidėjo…

Tiesa, Aneta ir jos vyras yra atėję iš visai kitos srities, tad savo kelyje susidūrė su ne vienu iššūkiu. Vis dėlto dabar viską atperka teigiami žmonių atsiliepimai.

„Labiausiai mane džiugina šeimų atsiųsti vaizdo įrašai ar nuotraukos, kuriuose jie dėkoja už skanią žuvį, kurią valgė ir jų vaikai. Taip pat pas mus atkeliauja ir jauni žmonės, kurie domisi sveika mityba – jie mūsų klausia, kiek mūsų produktuose yra baltymų, kaip ta žuvis pas mus atkeliauja ir panašiai“, – pasakos Aneta.

REKLAMA
REKLAMA

O kokią žuvį lietuviai renkasi valgyti labiausiai? „Kai pradėjome savo veiklą, juokavome, kad cepelinus pakeitė aštunkojai. Anksčiau lietuviai valgė labai daug aštunkojų, tačiau dabar yra visiškas štilis.

Antrais metais buvo ikrų metai – sakėme, kad lietuviai ikrus tikriausiai valgo šaukštais. O kas tikrai visuomet liks populiariausia, tai lašiša. Tai – numeris vienas, kurio niekas neaplenkia.

Antras numeris – silkė. O štai jūrų gėrybes – tiek krevetes, tiek šukutes – lietuviai renkasi tik pasmaguriavimui“, – pasakos Aneta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip silkės dar neragavote

Galiausiai paragauti Anetos produkcijos nuspręs ir Gian Luca, kuris žiūrovams parodys ir du gardžius receptus. Žinomas vyras atskleis, kaip pasigaminti tobulus sumuštinius su tunu ir rūkyta silke.

Atrodo kaip skumbrė, o skonis – kaip ungurio: būtent taip Aneta pristatys rūkytą silkę, su kuria Gian Luca gamins tobulai iškyloms tinkantį patiekalą.

REKLAMA

Norėdami pakartoti sumuštinius namuose, pirmiausiai susmulkinkite svogūnus ir gerai juos apkepinkite. Įpilkite balzamiko acto ir viską gerai išmaišykite. Grilyje pakepinkite smulkintą papriką. Supjaustykite pomidorus, avokadą, pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis.

Ant įkaitinto grilio sudėkite tuno maltinukus ir juos pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Rūkytą silkę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

REKLAMA

Pradėkite formuoti sumuštinius: focaccia duonelę patepkite kreminiu sūriu, sudėkite paprikas, tuno maltinukus ir sūrį. Viską pagardinkite karamelizuotais svogūnais ir žaliosios citrinos žievele.

Ant kitos duonelės sudėkite silkę, vyšninius pomidorus ir avokadą. Ir tai – viskas, skanaus!

„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų