Šįkart Gian Luca lankėsi Druskininkuose, kur aplankė vieną pirmųjų Lietuvos maisto tinklaraštininkių, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėją, kulinarinių knygų autorę Renatą Ničajienę.
Iš arčiau susipažinęs su kurorte įsikūrusios tinklaraštininkės kurorto namu bei apžiūrėjus lysves, kuriose auga sezoniniai valgomi augalai, Gian Luca su Renata persikėlė į virtuvę, kur virtuvės šefas pagamino itališką rikotos pyragą.
Itališkas rikotos pyragas
Reikės:
- 300 g kvietinių miltų;
- 8 g kepimo miltelių;
- 1 citrinos žievelės;
- 3 kiaušinių;
- 300 g cukraus;
- 300 g sviesto;
- Cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
Išlydykite sviestą, į jį pilkite cukrų ir išmaišykite. Per kiaurasamtį pertrintą rikotos sūrį sumaišykite su sviesto ir cukraus mase.
Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išimaišykite. Miltus iš lėto suberiame į masę ir viską sujungiame. Įtarkuojame citrinos žievelę.
Kepimo formą ištepame sviesto, pabarstome miltais ir pilame tešlą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuošiame cukraus pudra. Skanaus!