Reikės (3-4 porcijoms):
- 320 g šviežio ananaso;
- 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano;
- 120 ml kokosų pieno kietosios dalies (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus).
Kaip gaminti:
- Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
- Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto kombaino.
- Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka