Užtruksite iki 15 min. Ingredientai:
- 1 jauna cukinija;
- 2 morkos;
- 1 svogūnas;
- Apie 200 g pieniškos dešrytės (puikiai tiktų ir mėgiamas kumpis);
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- Šlakelis grietinėlės;
- Saujelė fermentinio sūrio;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų (krapai, laiškiniai česnakai, bazilikas, petražolės);
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų.
Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morkas šiaudeliais. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus.
Pakepiname svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
Sudedame smulkintą dešrytę ir pakepiname, kol apskrus.
Sudedame cukinijų gabalėlius.
Užpilame grietinėle, pagardiname druska, pipirais ir pakaitiname keletą min, kol cukinija šiek tiek suminkštės, bet išliks traški.
Pabarstome tarkuotu sūriu ir žalumynais. Kaitiname, kol sūris išsilydys.