Sekmadienį Gian Luca apsilankė Vilkaviškio rajone įsikūrusiame Jono Basanavičiaus gimtinės muziejuje. Čia dirbančios Agnė ir Giedrė ne tik aprodė signataro namus, papasakojo apie Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyną, kuris yra vienintelis toks visoje šalyje.
Iš arčiau susipažinęs su signataro J. Basanavičiaus gimtine, Gian Luca kartu su Agne ir Giedre parodė, kaip pasigaminti Užgavėnėms idealiai tinkančius blynus su šoninės ir bulvių pagardu.
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą
(23 nuotr.) Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą: senoviniam patiekalui ypatingą skonį suteiks netradicinis pagardas (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą (nuotr. V. Černiausko)
Užgavėnių blynai pagal Gian Lucą (nuotr. V. Černiausko)
Blyneliai su šoninės ir bulvių pagardu
Blynams reikės: 2 kiaušinių; 200 g rupių miltų; 150 ml pieno; žiupsnelio druskos.
Blynų pagardui reikės: majonezo Hellman’s Original; 150 g sūdytos šoninės; 2 vnt. bulvių; 2 vnt. kiaušinių; druskos; pipirų; šviežio čiobrelio.
Į miltus mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Iš lėto pilame pieną į tešlą – ji neturi būti per skysta, geriau tirštesnė. Keptuvę įkaitiname, patepame lašiniu ar riebalais ir iškepame nedidelius blynelius.
Įkaitintoje keptuvėje apkepiname šoninę. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę. Bulvėms suminkštėjus, sumažiname ugnį ir įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome ir perkeliame į dubenį.
Dedame kelis šaukštus majonezo, pagardiname čiobreliu, druska ir pipirais. Pagardą dedame ant blynų ir ragaujame. Skanaus!
REKLAMA