• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart šefas domėjosi viskuo apie saulėgrąžas ir atskleidė, kaip pasigaminti tirpstančios burnoje jautienos troškinį.

43

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart šefas domėjosi viskuo apie saulėgrąžas ir atskleidė, kaip pasigaminti tirpstančios burnoje jautienos troškinį.

REKLAMA

Ringauduose apsilankęs Gian Luca susipažino su Vincu, auginančiu įvairiausius mikrožalumynus. Mintį auginti žalumynus pametėjo Vinco žmona Indrė, kuri besilaukdama sugalvojo – nori išbandyti auginti saulėgrąžų daigus.

Ši idėja negimė per naktį. Laidos svečias pasakojo, kad Indrės mama yra agronomijos mokslų daktarė, susipažino su JAV gyvenančia lietuve Loreta, kuri yra tikra daigų auginimo ekspertė. Ne kartą apsilankę pas ją, sutuoktiniai iš arti susipažino su mikrožalumynų pasauliu.

Pirmiausia saulėgrąžos augo jų namuose, tačiau žodis apie gardžius žalumynus sklido iš lūpų į lūpas, tad vietos namuose nebeužteko – Vincas pats savo rankomis įrengė specialias daigų auginimui pritaikytas patalpas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien jie augina maždaug 10 rūšių įvairiausių mikrožalumynų. Jie auginami be jokių trąšų, jų sėkmės garantas – derlinga dirva ir geriamas vanduo.

REKLAMA

Susipažinęs su mikrožalumynų auginimo ypatybėmis, Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur gamino gardų tirpstančios burnoje jautienos troškinį, kurio skonis sužavės kiekvieną.

Tirpstančios burnoje jautienos troškinys

Reikės: 400 g Feel the beef jautienos troškinimui; 2 vnt. raudonųjų svogūnų; 6 vnt. nedidelių pomidorų; 200 ml konservuotų pomidorų; skiltelės česnako; 100 ml raudonojo vyno; ančiuvių; rozmarino; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Įkaitiname puodą, pilame alyvuogių aliejaus. Beriame jautienos gabalėlius ir palaukiame, kol apkeps. Susmulkiname svogūną ir ketvirčiais supjaustome pomidorus.

Kitoje keptuvėje taip pat įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame skiltelę česnako ir kelis ančiuvius. Viską gerai apkepiname ir išmaišome, beriame pjaustytus pomidorus. Kiek vėliau supilame konservuotus pomidorus be odelės, patroškiname.

Į apkepusią mėsą pilame raudonojo vyno ir beriame svogūnus. Džiovintus baravykus pasiruošiame iš anksto – užpilame sultiniu ir leidžiame išbrinkti.

Išbrinkusius grybus dedame į mėsos troškinį, pilame pomidorus, įmetame rozmarino šakelę ir išmaišome. Pridengiame dangčiu ir leidžiame troškintis ant vidutinės kaitros 45 minutes. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų