Vasara – pats geriausias metas užkurti kepsnines, o ieškantiems, kuo pakeisti įprastus kepsnius, šefas dalijasi vasarišku receptu, kurį pamils visi.

Jautienos faršo užkandžiai su cukinija ir baklažanu, kepti kepsninėje
Ingredientai:
- ~400 g jautienos faršo;
- Česnako granulės;
- Saldžiosios paprikos milteliai;
- Česnakiniai pipirai (arba paprasti juodieji pipirai su česnaku);
- Druska;
- 1 nedidelė cukinija;
- 1 nedidelis baklažanas.
Gaminimas:
1. Jautienos faršą pagardinkite česnako granulėmis, saldžiosios paprikos milteliais bei česnakiniais pipirais. Gerai išminkykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
2. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.
3. Daržoves pabarstykite druska, galima vos patepti aliejumi, kad neliptų prie grotelių.
4. Ant kiekvieno cukinijos ar baklažano griežinėlio uždėkite nedidelį mėsos rutuliuką, lengvai suplokite.
5. Kepkite ant įkaitusių grilio grotelių, kol daržovės gražiai apskrus, o mėsa iškeps (apie 5–7 min iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo žarijų kaitros).
6. Jei reikia, kepimo metu šiek tiek pavartykite ir perkelkite toliau nuo didžiausios kaitros, kad nepridegtų.
Kiekis: iš šio kiekio gaunasi apie 10 vienetų – 5 ant cukinijos ir 5 ant baklažano.
Laida „Ūkio šefas“ – sekmadieniais, 9 valandą, per TV3!











































































































































































































































































































