Reikės: 180 gr. varškės (1 pak.), 1 kiaušinio, 400 ml kefyro, 250 gr miltų, 1/4 a.š. sodos, 2 v.š. cukraus (pagal skonį), žiupsnelio druskos, aliejaus kepimui.
Blynų receptas
Varškę sutryniau šakute su kiaušiniu. Į vos šiltą kefyrą įbėriau sodos ir išmaišiau. Kefyrą supyliau į varškės ir kiaušinio masę. Po truputį subėriau miltus ir išmaišiau iki vientisos masės (masė gaunasi tirštos grietinės konsistencijos).
Blynelių masę pagardinau cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kepiau blynelius ant keptuvės su šlakeliu aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.
P.s. iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi virš 20 blynelių. Blynelius galima patiekti su medumi, uogiene, grietine ar natūraliu jogurtu. Skanaus!