• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saldžiarūgštė vištiena yra mano viena iš mėgstamiausių patiekalų. Kartais vis sugalvoju, ką nors naujo. Kažką pridedu, kažką išimu. Ir kas kart gaunasi visai neblogai. Šiandien mano idėja buvo į vištieną įmaišyti spiralizatoriumi pjaustytą cukiniją. Gavosi cukinijos makaronai, tad prie vištienos nesinorėjo man net ryžių. Pakako padažo su daržovėmis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Saldžiarūgštė vištiena yra mano viena iš mėgstamiausių patiekalų. Kartais vis sugalvoju, ką nors naujo. Kažką pridedu, kažką išimu. Ir kas kart gaunasi visai neblogai. Šiandien mano idėja buvo į vištieną įmaišyti spiralizatoriumi pjaustytą cukiniją. Gavosi cukinijos makaronai, tad prie vištienos nesinorėjo man net ryžių. Pakako padažo su daržovėmis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Ingredientai: 1 vištienos krūtinėlė; 1 a. š. paprikos miltelių; Žiupsnis juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; 1 a. š. česnako granulių; 1 a. š. vištienos prieskonių; Kukurūzų krakmolo, pagal poreikį, apvolioti; Aliejaus, kepimui.

Padažui: 2 morkos; 1 svogūnas; 1 cukinija; 1 v. š. medaus; Šlakelis aliejaus; 2 v. š. pomidorų padažo; 1 v. š. ryžių acto; Šlakelis aliejaus; Pundelis laiškinių česnakų.

REKLAMA
REKLAMA

Traškios saldžiarūgštės vištienos receptas

Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome prieskoniais ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti. Apvoliojame kukurūzų krakmole. Kepame gerai įakintame aliejuje. Nesudedame visos vištienos iš karto. Svarbu, kad gabalėliai nesiliestų vienas su kitu, nesitroškintų, o gražiai keptų ir apskrustų.

REKLAMA

Svogūną ir morkas nulupame. Svogūną supjaustome pusžiediais, morkas griežinėliais, cukiniją supjaustome spiralizatoriumi, kad gautųsi spageti.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną ir morkas. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek su minkštės, bet išliks traškios.  Sudedame medų, pomidorų padažą. Gerai išmaišome. Supilame actą. Ragaujame ir skonį reguliuojame pagal save: ar netrūksta saldumo, rūgštumo? Sudedame iškeptus vištienos gabalėlius, cukinijų spageti. Gerai išmaišome ir pakaitiname keletą minučių. Pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų