Ingredientai: 1 vištienos krūtinėlė; 1 a. š. paprikos miltelių; Žiupsnis juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; 1 a. š. česnako granulių; 1 a. š. vištienos prieskonių; Kukurūzų krakmolo, pagal poreikį, apvolioti; Aliejaus, kepimui.
Padažui: 2 morkos; 1 svogūnas; 1 cukinija; 1 v. š. medaus; Šlakelis aliejaus; 2 v. š. pomidorų padažo; 1 v. š. ryžių acto; Šlakelis aliejaus; Pundelis laiškinių česnakų.
Traškios saldžiarūgštės vištienos receptas
Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome prieskoniais ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti. Apvoliojame kukurūzų krakmole. Kepame gerai įakintame aliejuje. Nesudedame visos vištienos iš karto. Svarbu, kad gabalėliai nesiliestų vienas su kitu, nesitroškintų, o gražiai keptų ir apskrustų.
Svogūną ir morkas nulupame. Svogūną supjaustome pusžiediais, morkas griežinėliais, cukiniją supjaustome spiralizatoriumi, kad gautųsi spageti.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną ir morkas. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek su minkštės, bet išliks traškios. Sudedame medų, pomidorų padažą. Gerai išmaišome. Supilame actą. Ragaujame ir skonį reguliuojame pagal save: ar netrūksta saldumo, rūgštumo? Sudedame iškeptus vištienos gabalėlius, cukinijų spageti. Gerai išmaišome ir pakaitiname keletą minučių. Pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame!