Sriubai reikės:
- 500 g maltos jautienos
- Svogūno
- Kelių skiltelių česnako
- Šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- Pusės šaukštelio džiovinto imbiero
- Pusės šaukštelio maltos kalendros
- Pusės šaukštelio džiovinto raudonėlio ir čiobrelio
- 3 šaukštų konservuotų raudonųjų pupelių
- 3 šaukštų konservuotų juodųjų pupelių
- 400 g konservuotų pomidorų
- 800 ml vandens
- Sultinio kubelio
- Pusės indelio tepamo sūrio
- Žaliosios citrinos
Gaminimo eiga:
Pakepinti mėsos faršą, smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką, sudėti juos į faršą ir dar šiek tiek pakepinti.
Sudėti visus prieskonius, dar viską pakepinti. Į mėsą sudėti pupeles, konservuotus pomidorus, įpilti vandenį. Į sriubą įdėti sultinio kubelį, įberti druskos, pipirų.
Sriubai išvirus, į ją įdėti tepamą sūrį, viską gerai išmaišyti. Įspausti žaliosios citrinos sultis. Puodą su sriuba grąžinti atgal ant virykles ir lengvai pavirti dar keletą minučių.
Patiekti galima su traškučiais ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































