Dėl to mano kopūstų salotų variante morkas tarkavau stambesne tarka, o kopūstus supjausčiau mažomis juostelėmis. Bet, žinoma, susmulkinkite daržoves salotoms taip, kaip labiau mėgstate, bet kokiu variantu, labai gardu.
Šioms salotoms skirtas padažas labai puikiai tinka pagardinti ir kitas salotas, mišraines ar tiesiog gali būti kaip padažas prie įvairiausių užkandžių.
Padažo skonį galite reguliuoti pagal ingredientų kiekį, pritaikydami savo skoniui, bet padažas pagamintas pagal recepte nurodytus kiekius turėtų tikrai patikti daugeliui. Skanaus!“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
~4 porcijos. Reikės: 0,5 nedidelio kopūsto galvos; 2 vidutinio dydžio morkos.
Padažui: 3 valg. š. majonezo; 1 valg. š. balto acto; ¼ arb. š. druskos; 1 arb. š. cukraus; ¼ arb. š. baltųjų pipirų.
Kopūstų mišrainės receptas
Kopūstą supjaustome plonais siaurais šiaudeliais. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Sumaišome su kopūstu.
Padažo ingredientus gerai išmaišome viename dubenėlyje ir sumaišome su kopūstų salotomis. Skanaus!
Kai gaminsite padažą paragaukite ar pagal Jūsų skonį netrūksta kurių nors sudedamųjų dalių.