• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. Neretai vasaros dienomis šios veiklos taupant laiką vilioja praleisti pietų ar vakarienės metą, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę, kad subalansuotos mitybos nereikėtų pamiršti ir šiltuoju metų sezonu.

Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. Neretai vasaros dienomis šios veiklos taupant laiką vilioja praleisti pietų ar vakarienės metą, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę, kad subalansuotos mitybos nereikėtų pamiršti ir šiltuoju metų sezonu.

REKLAMA

Kad netektų ilgai užtrukti virtuvėje jie dalinasi net keturiais lengvai paruošiamais maistingais receptais, kurių žvaigždė vos vienas piniginei draugiškas produktas – kiaulienos nugarinė, rašoma pranešime spaudai.

Anot minėto prekybos tinklo Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorės Indrės Trakimaitės-Šeškuvienės, suplanuoti apsipirkimai bei išugdytas įprotis kiekvieną savaitę tikrinti naują prekybos tinklo kaininį leidinį gali padėti sumaniai susiplanuoti savaitės meniu ir reikšmingai sutaupyti.

„Šiltuoju sezonu įprasta rutina niekur nedingsta, todėl maistingi pusryčiai, pietūs ar vakarienė neturėtų būti pamiršti.

REKLAMA
REKLAMA

Nenorintiems vasarą ilgai suktis prie puodų ar išlaidauti ruošiant skirtingus valgius puikiu sprendimu gali būti vos vienas ingredientas – pasirūpinę didesniu jo kiekiu galėsite nebrangiai ir lengvai paruošti net kelis skirtingus patiekalus.

REKLAMA

Tokiu baziniu produktu gali būti kiaulienos nugarinė be kaulo – ją puikiai panaudosite mūsų meistrų siūlomiems pagrindiniams valgiams ruošti“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Kiauliena – ne tik šašlykams ruošti

Be to, prekybos tinklo atstovė taip pat pastebi, kad vasarą kiauliena daugeliui asocijuojasi su šašlykais, tačiau norintiems nustebinti artimuosius neįprastais, gardžiais ir puikiai atrodančiais patiekalais, ji rekomenduoja išbandyti orkaitėje keptos kiaulienos nugarinės su daržovėmis ir sūriu bei kiaulienos troškinio receptus, kuriais pasidalino minėto prekybos tinklo kulinarijos meistrai.

REKLAMA
REKLAMA

„Abu šie patiekalai puikiai tiks ir pagrindiniams dienoms valgiams, ir draugų bei šeimos susibūrimams.

Be to, kiaulienos nugarinė ar jos likučiai nuo pagrindinių patiekalų pravers ruošiant pusryčius ar pritrūkus užkandžio – iš jų lengvai pagaminsite sumuštinukus ar gaivias salotas“, – priduria I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Maistingas kiaulienos troškinys

Minėto prekybos tinklo kulinarijos meistrai dalijasi kiaulienos troškinio receptu, kuris puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiam patiekalui paruošti reikės:

  • 500 g atšaldytos kiaulienos nugarinės be kaulo ir odos;
  • 4 v. š. perlinių kruopų;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 250 ml sultinio;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 3 vnt. morkų;
  • 2 vnt. bulvių;
  • žiupsnelio kmynų (pagal skonį);
  • druskos, pipirų (pagal skonį).

Kiaulienos nugarinę supjaustykite gabalėliais, apkepkite juos giliame inde. Susmulkinkite daržoves ir suberkite į indą kartu su kruopomis bei sultiniu. Viską pagardinkite česnaku, prieskoniais, sviestu. Troškinkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Kiaulienos nugarinė su sūriu ir keptomis daržovėmis

Receptas, puikiai tinkantis tiek pagrindiniams dienoms valgiams, tiek ir draugų bei šeimos susibūrimams.

Norint paruošti šį patiekalą Jums reikės:

  • 500 g atšaldytos kiaulienos nugarinės be kaulo ir odos;
  • 400 g konservuotų pomidorų;
  • 150 g morkų;
  • 4 vnt. pomidorų;
  • 1 vnt. cukinijos;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 250 g sūrio;
  • pomidorų padažo;
  • druskos, pipirų, žalumynų (pagal skonį).

Nugarinę supjaustykite riekėmis, apkepkite jas keptuvėje iš abiejų pusių, pagardinę druska ir pipirais. Griežinėliais supjaustykite cukiniją, pomidorus, sūrį.

REKLAMA

Sutarkuotas morkas ir supjaustytą svogūną apkepkite keptuvėje, o tada sudėkite daržoves, prieskonius, žalumynus, pomidorų padažą bei trumpai patroškinkite.

Kepimo popieriumi iškloję formą visus ingredientus dėliokite eilėmis – pirmiausiai dėkite mėsą, tuomet sūrį, daržoves. Ant viršaus užpilkite padažo ir viską kepkite orkaitėje įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje 35–45 minutes.

„Gamindami atminkite, kad nugarinė lengvai perkepa. To išvengsite, jei įpjovę ją kepdami pamatysite lengvai rausvas sultis. Tai ženklas, kad nugarinė jau yra iškepta“, – pataria minėto prekybos tinklo kulinarijos meistrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užkepti kiaulienos nugarinės sumuštiniai

Kiaulienos nugarinės likučiai nuo pagrindinių patiekalų puikiai tiks ir pusryčiams – maistingiems sumuštinukams.

Jiems paruošti reikės:

  • 300 g keptos kiaulienos nugarinės;
  • 200 g sūrio;
  • mėgstamos duonos;
  • 50 g sviesto;
  • mėgstamo padažo;
  • aliejaus;
  • druskos, pipirų (pagal skonį).

Kiaulienos nugarinę paskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol sušils ir jei reikia, supjaustykite plonomis juostelėmis išilgai kepsnio.

REKLAMA

Duoną perpjaukite pusiau, apatinę dalį ištepkite kambario temperatūros sviestu, sudėkite pjaustytą kiaulieną, apipilkite mėgstamu padažu ir apdėkite plonai supjaustytu sūriu. Skrudinkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Iš likučių – gaivios salotos

Jei pietums ar vakarienei keptos kiaulienos nugarinės vis dar yra likę jūsų šaldytuve, panaudokite ją gaivioms ir vasarai puikiai tinkančioms salotoms.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 g keptos kiaulienos nugarinės;
  • 100 g mėgstamo sūrio;
  • 300 g mėgstamų salotų;
  • 3–4 vnt. pomidorų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • druskos, prieskonių (pagal skonį).

Keptą mėsą supjaustykite griežinėliais. Į indą sudėkite paruoštus salotų lapus. Supjaustykite pomidorus, mėgstamą sūrį ir suberkite į salotų indą.

Apšlakstykite citrinos sultimis, aliejumi ir pagardinkite pagal skonį druska, prieskoniais. Viską gerai išmaišykite ir tuomet dėliokite supjaustytus mėsos griežinėlius. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų