• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šie kepsneliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip salotų priedas ar net augalinis burgeris.

Reikės (apie 10 kepsnelių):

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240 g.)
  • Pusės vidutinio dydžio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 60 g. tofu
  • 50 g. kvietinių miltų
  • 2 šaukštų maistinių mielių
  • 0,5 šaukštelio kumino
  • 1 šaukštelio paukštienos prieskonių (ar kitų pasirinktų)
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos prieskonių
  • Šiek tiek šviežių petražolių
  • Žiupsnio pipirų
  • Maltų džiūvėsėlių
  • Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

  1. Susmulkinti svogūną ir česnaką. Į indą sudėti visus ingredientus, išskyrus džiūvėsėlius ir aliejų. Sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
  2. Įkaitinti keptuvę su aliejumi (aliejus turėtų padengti visą keptuvę). Iš tešlos suformuoti kepsnelius – maždaug po 1 šaukštą masės delnuose suformuoti į rutulį ir suspausti iki blyno formos (apie 1-1,5 cm storio).
  3. Kiekvieno kepsnelio abi puses apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepti abi kepsnelių puses, kol paruduos.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų