• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Omletas yra pagrindinis pusryčių patiekalas, tačiau daugelis gamindami omletą daro esminę klaidą.

Omletas yra pagrindinis pusryčių patiekalas, tačiau daugelis gamindami omletą daro esminę klaidą.

REKLAMA

Galbūt manote, kad tobulai gaminate omletą, tačiau tikėtina, kad dėl vieno pagrindinio ingrediento tikrai gadinate pusryčių patiekalą, ir galbūt laikas jo atsisakyti.

Atsisakykite pomidorų

Pasak portalo eggs.ca, į omletą dedami įdarai yra svarbūs ir neturėtų būti parenkami tik atsitiktinai.

„Pirmasis omleto gaminimo žingsnis – pasirinkti įdarą ir jį tinkamai paruošti, nes gaminant kartu su omletu jis gali nespėti iškepti, – rašo straipsnio „Kaip pasigaminti tobulą omletą“ autorius. – Taip pat svarbu įsitikinti, kad šildomi ingredientai neišskirtų daug skysčių, pavyzdžiui, dėl sultingų pomidorų, įdaras bus vandeningas ir nemalonus.“

Vietoj pomidorų autorius siūlo rinktis paprikas, grybus, sūrį, avokadą arba troškintus šparagus, rašo express.co.uk.

Omleto ingredientai:

- du ar trys kiaušiniai;

- vienas šaukštas vandens arba pieno;

- sviestas, augalinis aliejus;

- norimas įdaras (pvz., sūris, grybai, žaliosios paprikos, virta mėsa).

Gaminimas:

1. Pasirinkite ir paruoškite įdarą.

2. Kiaušinius suplakite su šaukštu pieno ir pagardinkite druska bei pipirais. Įsitikinkite, kad gerai suplakėte trynį ir baltymą.

REKLAMA
REKLAMA

3. Keptuvę ištepkite sviestu arba purškiamu kepimo aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, supilkite kiaušinių mišinį ir mentele atsargiai pakelkite plakinio kraštus ir keptuvę vis pakreipkite ir pasukite, kad į tuštumą subėgtų skystas plakinys.

REKLAMA

4. Įdarą galite dėti, kai omleto paviršius atrodys drėgnas, bet purtant keptuvę nesukris. Įdarą dėkite saikingai, nepersistenkite. Įdėję įdarą mentele sulenkite omletą per pusę ir leiskite apačiai šiek tiek apskrusti.

5. Atsargiai įdėkite omletą į lėkštę. Jei liko įdaro, pabarstykite juo omleto viršų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų