O šiemet „Pyragų dieną“ šalies gyventojai kviečiami minėti jau visai netrukus – lapkričio 6-ąją, pirmadienį.
Greitas obuolių pyragas
„Vienas pyragas keičia kitą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 6. Užtruksite apie 1 valandą. Kepimo forma 24 cm skersmens. 1 stiklinė – 200 ml.
- 2 kiaušiniai;
- 1 st cukraus;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1 st kefyro;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 st miltų;
- 0,5 a. š. cinamono;
- 4 obuoliai.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir cinamonu, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame kefyrą, aliejų. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome. Obuolius nulupmae, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome. tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo formą. Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę apie 40 minučių.
Purus varškės pyragas
„Mano namuose pyragais kvepia nedažnai, bet, kai kvepia – tai kvepia. Šį skanutėlį varškės pyragą kepiau dar vasaros viduryje, bet receptą publikuoju tik dabar. Uogas naudokite kokias turit, net iš kompoto vyšnios čia“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai:
- 600 g 5% riebumo varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g grietinės(15%);
- 40 g miltų;
- 80 g cukraus;
- 150 g aviečių ar kitų uogų.
Užpilas:
- 250 g 15% grietinės;
- 1 kiaušinis;
- 30 g cukraus.
Dubenyje sutrinkite trintuvu grietinę, kiaušinius ir varškę. Kai masė taps vientisa suberkite miltus ir gerai išmaišykite.Supilkite masę į i kepimo indą(prieš tai galite patepti sviestu), sudėliokite uogas ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 20–25 min.
Kai pyragas bus su tvirtais šonais, o viduryje dar šiek tiek minkšta,pilame užpila.Užpilui visus produktus labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Pilame ant pyrago viršaus ir kepame dar 15-20 min.Atvėsiname.Tuomet pjaustome kvadrateliais.
Pyragas iš 3 produktų
Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Jūsų dėmesiui – augalingas šios savaitės patiekalas.
Reikės: 6 pernokusių vidutinio dydžio bananų; 250g riešutų sviesto; 50g kakavos miltelių.
Bananus sutrynti šakute, supilti riešutų sviestą ir suberti kakavą, viską labai gerai išmaišyti. Masę pilti į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų papildomai pabarstyti graikiniais riešutais ir kepiau 180C 45min, prieš pjaustant ir valgant leisti šiek tiek atvėsti.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Nestoras maistas“
Tobulo skonio varškės tinginys
„Tinginį mes įpratę paruošus šaldyti šaldytuve. Virtuvės mitų griovėjai griauna mitus ir tinginį kepa. Su vaikais išbandėme receptą, puiku! Drėgnas, sodraus bananų skonio, puikus deserto gabalėlis prie puodelio arbatos“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: 390 g sutirštinto saldaus pieno; 2 pakelių sausainių (pvz. gaidelis); 2 bananų; 500 g kreminės varškės; citrina; kakava.
Susmulkinkite sausainius maždaug 2 cm. skersmens gabalėliais. Varškę išsukite su sutirštintu pienu, citrinos sultimis ir įtarkuokite žievelę. Į kepimo formą ištieskite kepimo popierių. Supilkite 1/3 dalį sausainių, sudėkite smulkintą bananą ir užpilkite dalį kremo.
Tuomet paruoškite dar vieną sluoksnį, viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Taip paruoštą pyragą kepkite orkaitėje 180 C. 30 minučių. Iškepus apibarstykite kakava, atvėsinkite.
Šokoladainis nepaliks abejingų
„Turėti sąžinės balsą ir su juo pasitarti yra gerai ir net būtina, nes kitaip šis šokoladainis dings nuo stalo nesulaukęs kitų ragautojų. Mėgstu šokoladainius ir jau daugybę variantų išbandžiau, tačiau šis patiko kol kas labiausiai. Visgi bananai kepiniuose yra tikrai puikus variantas“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Reikės: 150 g sviesto; 150 g cukraus; 2 didelių kiaušinių; 1 šaukštelio vanilės ekstrakto; 3 minkštų bananų; 4 šaukštų kakavos; 100 g miltų; žiupsnelio druskos; 50 g šokolado gabaliukų.
GAMINIMAS
Įkaitiname orkaitę iki 220 C. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Į dubenį sudedame sviestą ir cukrų ir dedame į mikrobangų krosnelę, kad sviestas ištirptų.
Sudedame į ištirpintą sviestą kiaušinius, vanilės ekstraktą, sutrintus šakute bananus ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kakava ir druska. Miltų masę įmaišome į kiaušinių masę ir gerai išmaišome. Suberiame šokolado gabaliukus ir gerai išmaišome.
Pilame šokoladinę masę į kepimo skardą ir kepame orkaitėje 25-35 min. Atvėsiname ir supjaustome.
Šaltinis: Samčio užrašai
Nelikime abejingi ir šiemet – pyragais dalinkimės ir darbe, ir namuose bei visi kartu prisidėkime prie gerų darbu paaukodami „Išsipildymo akcijai“!
„Išsipildymo akcija“ bendradarbiauja su aukojimo internetu portalu aukok.lt, telekomunikacijų operatoriumi TCG, operatoriais Bitė, Tele2 ir Telia. Skambinti ar rašyti trumpąsias SMS žinutes ir paaukoti galite šiais numeriais: 1891 – 5 EUR, 1892 – 10 EUR.
Visa paaukota suma keliauja į „Išsipildymo akcijos“ sąskaitą – akcijos partneriai netaiko jokių kitų mokesčių.
„Išsipildymo akcijos“ skaidrumu rūpinasi audito įmonė Grant Thornton Baltic.
Daugiau: www.tv3.lt/issipildymoakcija