„Visada dalį varškėčių verdu, o kitą kepu keptuvėje, atrodo lyg skirtingi patiekalai“, – pasakojo K. Starkienė.
Varškėčiams reikės:
- 250 g kepto moliūgo
- 250 g varškės
- 200 g miltų
- 100 g kietojo sūrio
- Kiaušinio
- Druskos, pipirų
Padažui reikės:
- Šaukšto sviesto
- Šaukšto miltų
- Puodelio vištienos sultinio
- Citrinos
- Riebios grietinėlės
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Keptą moliūgą, varškę, kiaušinį, bei prieskonius sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti. Suberti miltus ir užmaišyti tešlą. Kai tešlą taps sunku maišyti šaukštu, masę išversti ant stalo ir pabaigti minkyti rankomis. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve bent pusvalandžiui, kad šiek tiek sutvirtėtų. Iš atvėsusios tešlos formuoti varškėtukus. Juos galima virti pasūdytame vandenyje arba kepti keptuvėje su trupučiu sviesto.
Pagaminkite padažą: sviestą ištirpinkite, jame pakepinkite miltus ir plona srovele supilkite sultinį. Gerai maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai supilsite visą sultinį, leiskite padažui pavirti ant nedidelės ugnies apie 15 min, vis pamaišykite, kad neprisviltų. Į padažą įspauskite citriną, įpilkite šiek tiek grietinėlės, pakaitinkite kelias minutes ir suberkite sukapotas petražoles.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.