Šios bandelės pilno grūdo, be aliejaus, pridėtinio cukraus, tinka valgyti su sūriais produktais, bet labai skanu ir tepti kažką saldaus.
Reikės: 2 stiklinių pilno grūdo speltos miltų; 3/4 stiklinės moliūgo tyrės; 1,5 šaukštelio kepimo miltelių; 0,5 šaukštelio sodos; 0,5 stiklinės razinų; 2 šaukštų aguonų; 0,5 stiklinės sojos pieno 3 šaukštelių meduolių prieskonių.
Bandelių receptas
1. Sausus ingredientus gerai sumaišome.
2. Į sausus ingredientus įmaišome moliūgo tyrę. Galiausiai sojos pieną.
3. Tešlą paminkome, bet ne per daug. Formuojame rutuliukus rankomis, vėliau paplokštiname. Kepame 10 minučių 180°C temperatūroje.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plant.based_soul.