Tradicija tapusią, „Išsipildymo akcijos“ įkvėptos iniciatyvos „Pyragų dieną“ žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms, o surinktas lėšas paaukoti didžiausiam šalyje vaikų paramos projektui – „Išsipildymo akcijai“.
Pyragas sunkiai įsivaizduojamas be miltų, todėl Gian Luca vyko į Ramygalą, kur susipažino su senojo malūno šeimininkais Jonu ir Vitalija. Šis malūnas išskirtinis – miltai čia gaminami taip, kaip žmonės tą darydavo anksčiau.
Šeima malūne dirba jau 25-erius metus, čia veda ir edukacijas. Iš arti su miltų malimo subtilybėmis susipažino ir Gian Luca, kuris juokėsi, kad sugrįžo 100 metų į praeitį.
Susipažinęs su senovinio malūno veikimo paslaptimis, virtuvės šefas ir malūno šeimininkė Vitalija pakvietė į virtuvę, kur gamino „Pyragų dienai“ itin tinkantį patiekalą – burnoje tirpstantį morkų pyragą su sūrio kremu.
Nepaprastai skanus morkų pyragas su sūrio kremu
Pyragui reikės:
- 3 kiaušinių;
- 250 g morkų;
- 200 g migdolų miltų;
- 100 g cukraus;
- 80 g aliejaus;
- 16 g kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. cinamono;
- Druskos.
Kremui reikės:
- 400 g „Philadelphia Original“ tepamo sūrio;
- 400 g cukraus pudros;
- 100 g sviesto.
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį dedame smulkintas morkas, mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Beriame migdolų miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
Kepimo formelę patepame sviestu, pabarstome miltais ir supilame tešlą. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių.
Į dubenį dedame „Philadelphia“ sūrį ir pradedame maišyti. Iš lėto dedame susmulkintą sviestą, gerai išmaišome.
Pabaigoje sudedame cukraus pudrą ir dar kartą permaišome kremą. Iškeptą pyragą aptepame kremu, papuošiame cukatais ir riešutais. Skanaus!