Vieno puodo kalakutienai reikės:
- 160 g ryžių (460 g virtų)
- 4 skiltelių česnako
- 1 svogūno
- 100 ml aliejaus skrudinimui
- 600 g kalakuto kumpelių mėsos
- 400 g konservuotų pomidorų
- 500 ml vištienos sultinio
- Petražolių
- 200 g špinatų
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus apkepkite smulkintą česnaką ir svogūną. Į keptuvę dėkite kalakutieną ir apskrudinkite. Suverskite konservuotus pomidorus ir patroškinkite.
Pilkite ryžius ir vištienos sultinį, pavirkite apie 15–20 minučių, kol sultinys išgaruos. Dėkite špinatus, paskaninkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.