Ingredientai kotletams: 1 kg maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; 1 svogūnas; 2 a. š. maltos mėsos prieskonių; Žiupsnelis juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; Pundelis krapų; 50 g sviesto; Bulvių košės pagal poreikį (aš naudojau apie 400 ml).
Į maltą mėsą mušti kiaušinį, sudėti smulkintą svogūną, berti prieskonius. Gerai išmaišyti. Iš mėsos formuoti laivelį. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant mėsos „laivelių“ dėti po nedidelį gabalėlį sviesto ant viršaus paskirstyti bulvių košę. Paruoštus kotletukus dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepti apie 30 minučių. Iškepusius kotletus pabarsčiau smulkintais krapais.