• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.

„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę.

REKLAMA

Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę. Šašlyko gabalėliai skyrėsi, kaip diena ir naktis, vienas nuo kito. Sprandinė buvo – minkštut minkštutėlė, mentė – kietesnė, o kumpis tarsi guminis. Nuo to lauko renkuosi šašlykams visada tik sprandinę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Porcijos: 6 žmonėms. Trukmė: 1 val. (neskaitant marinavimo laiko): 3 kg sprandinės; 0,5 l gazuoto mineralinio vandens; 4 svogūnai; 6 skiltelės česnako; Druskos pagal skonį; Žiupsnis pipirų; Žiupsnis lauro lapelių; 1 a. š. žolelių prieskonių; 1 citrinos sultys.

REKLAMA
REKLAMA

Šašlykų marinavimo receptas

Mėsą supjaustome gabalėliais. Svogūną, česnaką pasmulkiname. Mėsą gardiname prieskoniais, įspaudžiame citrinos sulčių, užpilame mineraliniu, sudedame smulkintus svogūnus su česnakais.

Viską gerai išmaišome. Paliekame marinuotis. Aš padedu 2 paroms šaltai. Kepame, mėgaujamės. Valgėme tradiciškai su ryžiais ir daržovėmis.

Kai kurie komentatoriai tiek įsiaudrinę purkštauja net nevaldo savo emocijų.Kam ir kodėl šitaip elgiatės?Pasaulis didelis, šeimininkių dar didesnis skaičius, o receptų platybėse paskęsti galima.Čia nereikia ginčytis ir įrodinėti, kad būtent tamstos receptas geriausias.Čia gi žmonės dalinasi savo receptais, o jums belieka išbandyti ir paragauti arba ramiai praleisti pro ausis.Labai sunkių, tiesiog jaučiasi pagal parašymą agresyvoki prieštaravimai, vietoj to, kad padėkoti.Toli dar jums gerbiamieji iki tikros kultūros.
majonezas, arba vytautas minkstina mesa.
viskas ten gerai, galima gaminti kaip tik norit, jusu reikalas.
Super. Šitas receptas senas kaip pasaulis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų