Nesveika mityba yra vienas iš pagrindinių visceralinių riebalų susidarymo veiksnių, tačiau tinkamas maistas gali sustabdyti šių riebalų kaupimąsi, rašo express.co.uk.
Ką valgyti norint sumažinti visceralinius riebalus
Gydytoja Rachel Ward sakė: „Visceraliniai riebalai yra riebalai pilve ir aplink organus, tokius kaip kepenys, kasa ir žarnynas. Žinome, kad didelis visceralinių riebalų kiekis yra susijęs su padidėjusia rizika susirgti daugeliu ligų ‒ tai 2 tipo diabetas, aukštas cholesterolio kiekis, aukštas kraujospūdis ir širdies ir kraujagyslių ligos.
Nėra greitų sprendimų, kaip sumažinti visceralinius riebalus. Tik klasikinis reguliaraus mankštimosi ir sveikos mitybos derinys sumažins visceralinius riebalus, tad stengtis tikrai verta.
Remiantis „Wake Forest Baptist“ medicinos centro tyrėjų atliktais tyrimais, tirpios skaidulos yra pagrindinė maisto grupė, į kurią reikia sutelkti dėmesį, siekiant sumažinti visceralinius riebalus, o štai tinkamiausi maisto produktai:
Gervuogės
Šiose uogose gausu natūralių antioksidantų, tokių kaip katechinai, kurie padeda suaktyvinti kūno riebalus deginančius genus pilvo riebalų ląstelėse. Polifenoliai yra dar vienas svarbus šiose saldžiose uogose randamas junginys, kuris gali užkirsti kelią tolesniam riebalų susidarymui.
Avokadai
Ilinojaus universiteto Urbana-Champaign atliktas tyrimas parodė, kad valgant vieną avokadą per dieną, galima tirpinti „užsispyrusius“ pilvo riebalus.
Rezultatai atskleidė, kad moterys, kurios kasdien valgė šviežią avokadą, vos per 12 savaičių pastebėjo, kad sumažėjo visceralinių riebalų kiekis ir pagerėjo visceralinių ir poodinių pilvo riebalų santykis.
Ankštiniai augalai
Ankštiniai augalai, tokie kaip pupelės ir lęšiai, kuriuose gausu tirpių skaidulų, turėtų būti pagrindinis kiekvieno valgio ingredientas, siekiant kovoti su visceraliniais riebalais.
Nesvarbu, ar dedate jas į salotas, ar maišote į sriubą, yra daugybė būdų, kaip įtraukti ankštinius augalus į savo kasdienę mitybą. Pasak „Uplift Food“ įkūrėjos Kara Landau, lubinų pupelės yra vienas skaniausių būdų sumažinti kenksmingus visceralinius riebalus ir tuo pat metu numalšinti alkį.
Kara sakė: „Lubinų pupelėse yra mažai angliavandenių, daug prebiotinių skaidulų ir daug baltymų, kurie nedidina cukraus kiekio kraujyje, o tai savo ruožtu padeda sumažinti riebalų kaupimąsi ir užkirsti kelią juosmens apimties didėjimui“.
Kiti riebalus naikinantys ankštiniai augalai:
- lęšiai;
- skaldyti žirniai;
- pinto (margos) pupelės;
- pupelės;
- avinžirniai;
- baltosios pupelės;
- juodosios pupelės.
Kryžmažiedės daržovės
Nors Briuselio kopūstai nėra itin mėgstama daržovė, tačiau tai vienas geriausių maisto produktų norint atsikratyti visceralinių riebalų. Remiantis mediciniškai akredituota svetaine „Healthline“, Briuselio kopūstuose gausu tirpių skaidulų – pagrindinio ingrediento, mažinančio giliai įsišaknijusias riebalų sankaupas.
Jei norite sumažinti kūno riebalų kiekį, nerekomenduojama valgyti daug angliavandenių, tačiau avižos yra vienintelė išimtis. Šis unikalus nesmulkintas grūdas yra neįtikėtinai sveikas dėl didelio vitaminų, mineralų ir antioksidantų kiekio šiuose mažuose minkštuose dribsniuose.
Avižose yra ypač daug vienos konkrečios rūšies skaidulų, žinomų kaip avižų beta-gliukanas – galingo ingrediento, padedančio mažinti visceralinius riebalus. Sumaišykite avižas su gervuogėmis bei linų sėmenimis ‒ suvartosite daug skaidulų ir dieną pradėsite tinkamai.