Yra daug būdų, kaip galite prailginti šaldytuvo turinio galiojimo laiką – nuo šaldytuvo siurbimo iki temperatūros reguliavimo ir galiojimo datų sužymėjimo.
Maisto ekspertė Kate Hall, įkūrusi „The Full Freezer“, „Sun“ papasakojo, ką reikia daryti, kad tektų išmesti kuo mažiau maisto, rašo mirror.co.uk.
Jei norite, kad produktai šaldytuve išliktų švieži, svarbiausia nustatyti tinkamą temperatūrą. Temperatūra šaldytuve turėtų būti nuo nulio iki šešių laipsnių, sako Kate. Žemesnėje temperatūroje maistas užšals, o aukštesnėje greičiau suges.
Šaldytuvo veikimo efektyvumą galite padidinti 25 proc., jei iš išorės nusiurbsite šaldytuvo sienelėse ir galinėje dalyje susikaupusias dulkes. Galbūt tai skamba keistai, bet tai padaryti verta.
Kate taip pat rekomenduoja kartą per tris mėnesius kruopščiai išvalyti šaldytuvą karštu, muiluotu vandeniu.
Jei jums įdomu, į kurias lentynas geriausia dėti įvairius produktus, Kate pateikė paprastą paaiškinimą.
Pieną laikyti šaldytuvo viduryje
„Kepimui paruoštą mėsą, mėsos gaminius ir maisto likučius reikėtų laikyti viršutinėje lentynoje, kur šilčiau.
Pieno produktus reikėtų dėti per vidurį, taip pat ir pieną. Durelėse yra per šilta ir pienas greičiau genda. O žalios mėsos vieta apatinėje lentynoje.
Uogienes, minkštą sūrį ir gėrimus laikykite šaldytuvo durelėse, o vaisius ir daržoves dėkite į apatinius stalčius, kad jie neprisigertų įvairių kvapų“, – pataria ji.
Be to, šaldytuvas niekada neturėtų būti užpildytas daugiau nei 75 proc., kad šaldytuve lengvai cirkuliuotų oras. Ant šaldytuve esančių produktų galite užklijuoti aiškiai matomas etiketes su galiojimo data, kad vos užmetę akį žinotumėte, kurie produktai jau sugedę.
Jei gaminiai yra papildomose pakuotėse, produktus geriau iš jų išimti, tačiau jei produktai supakuoti tam, kad lėčiau sugestų, geriausia palikti juos pakuotėse.
Kate taip pat rekomenduoja atvėsinti karštą maistą prieš dedant jį į šaldytuvą, kitaip jame gal pasklisti bakterijos, sukeliančios nemalonų kvapą ir mikrobus.