• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nė viena sekmadienio vakarienė neapsieina be tobulų auksinės spalvos keptų bulvių. Bet kaip užtikrinti, kad jos būtų minkštos ir purios viduje, bet traškios išorėje? Pasak Jamie Oliverio, turite atlikti kelis paprastus veiksmus.

Nė viena sekmadienio vakarienė neapsieina be tobulų auksinės spalvos keptų bulvių. Bet kaip užtikrinti, kad jos būtų minkštos ir purios viduje, bet traškios išorėje? Pasak Jamie Oliverio, turite atlikti kelis paprastus veiksmus.

REKLAMA

Norėdamas padėti tautiečiams, garsusis šefas „TikTok“ pasidalino vaizdo įrašu ir parodė, kaip paruošti tobulai keptas, burnoje tirpstančias bulvytes, rašo mirror.co.uk.

Pats Jamie šį receptą įvertino vienuolika balų iš dešimties. Pirmiausia įmeskite nuluptas bulves į sūdytą vandenį ir virkite dešimt minučių. Tada nukoškite jas kiaurasamtyje, užpilkite šaukštą aliejaus ir šlakelį raudonojo vyno acto bei gerai sukratykite.

„Pažiūrėkite, ką aš darau. Matote, kaip tai darau?“,  – aiškina šefas. Jis tęsia: „Taigi, kepsiu jas maždaug 180/190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neskubėkite – nes laukia dar vienas svarbus veiksmas. Po 40 minučių reikės išimti skardą  iš orkaitės ir grūstuve suspausti bulves, kaip tai daro šefas.

REKLAMA

„Kiekvieną bulvę lengvai spustelėkite grūstuve, kad, odelei susprogus, viduje esantis gražus krakmolas tiesiog išsipūstų. Tada vėl skardą pašaukite į orkaitę dar 10 minučių, – rekomenduoja jis. – Trašku ir puru!“.

@jamieoliver 11/10 #roastpotato recipe 🔥 #potato #potatoes #roast #roastpotatoes #roasties #foodtiktok #sundayroast #roastdinner #budgetfriendly #savingmoney ♬ Sunny Day - Ted Fresco

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė gausybės komplimentų

Žodžiais, žinoma, sunku apsakyti patiekalo skonį. Tačiau šis receptas aiškiai patiko gerbėjams, kurie vaizdo įrašą įvertino 18 000 „patiktukų“.

„Yummmm! Geriausios bulvytės, Jamie Oliver!“, – komentavo vienas.

Tuo tarpu kitas komentatorius atskleidė: „Visada taip gaminu bulves ir jos niekada manęs nenuvylė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų