• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti saldžiais kepiniais ir nudžiuginti jais visą šeimą, tad šiandien jums pateikiame itin skanaus varškės kekso receptą. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“.

4

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti saldžiais kepiniais ir nudžiuginti jais visą šeimą, tad šiandien jums pateikiame itin skanaus varškės kekso receptą. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Išbandykite gardų varškės kekso receptą:  

Varškės keksas

Keksui jums reikės: 165 g kambario temperatūros sviesto; 300 g cukraus; 25 g medaus; 1 valg. šaukšto vanilės ekstrakto; 2 g druskos; 4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių; 60 ml pieno; 270 g varškės (9%); 300 g kvietinių miltų; 8 g kepimo miltelių; 10 g kambario temperatūros sviesto formai ištepti; šiek tiek rudojo cukraus formai apibarstyti.

Taip pat jums reikės: 30 g kokosų aliejaus; 300 g karamelės skonio traškaus įdaro.

Receptas

Prieš gaminant pasirūpinkite, kad visi ingredientai, išskyrus varškę, būtų kambario temperatūros. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, cukrų, medų, įpilkite vanilės ekstrakto ir su lopetėlės priedu purenkite, kol masė išsipurens ir taps balkšva. Toliau plakant nedideliu greičiu įmuškite po vieną kiaušinį, jam išsimaišius, įmuškite kitą kiaušininį ir taip visus likusius. Plakite kol masė keletą minučių, kol išsipurens.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet sudėkite varškę prieš tai ją lengvai pertrynę šakute, kad neliktų gumuliukų ir lengvai permaišykite.

Įpilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir taip pat supilkite į plakiklio dubenį su kitais ingredientais ir lengvai permaišykite. Maišymą iki tolygios masės pabaikite ranka naudodami guminę lopetėlę.

REKLAMA

Klasikinę keksui skirtą formą gausiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir pabarstykite šiek tiek rudojo cukraus. Supilkite paruoštą kekso masę ir kepkite 20 minučių iki 180 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija. Po to sumažinkite kaitrą iki 150 ⁰C ir kepkite dar 30-35 minutes. Kepimo pabaigoje su mediniu pagaliuku patikrinkite ar keksas iškepęs.

 

Keksui iškepus palaukite 10-15 minučių palaukite kol susistovės ir tik tada atsargiai išimkite iš kepimo formos.

Paruoškite užpilą. Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite traškų įdarą ir lengvai pašildykite. Paruoštą užpilą dar šiltą šaukšto pagalba paskirstykite ant kekso. Skanaus!

Laida „Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val., per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų