keksas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „keksas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „keksas“.
            
 Šį Ingridos keksą kepsite visą rudenį: neišbandyti būtų nuodėmė
                                „Oi koks geras keksas, kvapnus it cinamoninė bandelė. Daugiau nieko pridurti ir nesinori, tik imti ir suvalgyti dar gabalėlį“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Porcijos 8. Užtruksite gaminant apie 20 min + kepimo laikas. Reikės: 4 kiaušiniai; 150 g miltų; 140 g sviesto tirpinto; 100 g cukraus; 50 g migdolų miltų; 1 a. š. kepimo miltelių.
                            
 Atrado tobulą pyragą šventėms: visi klaus recepto
                                „Sakoma, kad pirma emocija mus pasiekia kažką pamačius. Jau vėliau seka kvapas ir skonis. Šis keksas mane sudomino savo pjūvio vaizdu. Jame labai gražiai matėsi žalių cukinijų ir apelsinų žievelių miniatiūriniai gabaliukai drėgnoje, bet tikrai labai gerai iškilusioje tešloje. Na, tiesiog tas matytas vaizdas nuotraukoje mane iš tiesų užbūrė. 
Tik kepiau aš šį keksą su mūsų išauginta cukinija, tad tos plonos žalios žievelės spalvos pas mane nesimatė tiek daug.
                            
 Šis keksas per Velykas sužavės visus: skonis nepakartojamas
                                „Labai mėgstu karamelę. Ledai su karamele, tortai su karamele, pyragai su karamele ir t.t… Visi saldumynai pagardinti karamele yra tiesiog daug skanesni. Nepagalvokite, kad nemėgstu šokolado. Ir taip aišku, kad su šokoladu viskas skaniau, bet kartais manau, kad karamelė yra pilnai neįvertintas skonis…  
Amerikoje naudojama karamelė dažniausiai yra pagardinta druska, kuri tik dar labiau atskleidžia karamelės skonį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šis Dalios keksas kvepia Kalėdomis: išbandykite receptą
                                „Šis nuostabaus skonio, minkštas ir drėgnas keksas-pyragas kaip tik tiks šaltam žiemos vakarui. Daugelis morkų pyragų yra sunkesni, šiek tiek sausesni ir dažnai, kad jiems suteikti papildomos drėgmės yra pertepami, gaiviu kremu. Šiam pyragui pertepimo nereikia. Jei norite galite tik užpilti lydytu šokoladu. Bet man asmeniškai jis skanus toks, be jokių papuošimų. Tai byloja ir nuotrauka... abu kartus iškepusi aš jo radau tik pusę“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
                            
 Šis keksas papuoš kiekvieną stalą – receptas labai paprastas
                                Drėgnas, sunkus, su daug razinų ir paskendęs cukraus pudroje keksas – laidoje „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis  parodė, kaip išsikepti paprastą, tačiau toli gražu ne prastą kepinį. Šis keksas tiks toms progoms, kai norisi jaukaus, kokybiško kepinio, kurio aromatas pasklis po visus namus ir kvies pasimėgauti jo gabalėliu prie puodelio arbatos. Keksas puikiai tiks ir ant Kūčių, Kalėdų ar naujametinio stalo.
                            
 Šis keksas taps jūsų mėgstamiausiu desertu – norėsis dar ir dar
                                Šis desertas pareikalaus šiek tiek jūsų kantrybės, nes prieš valgant jį reikės palikti ramybėje net dvylika valandų. Tačiau patikėkite TV3 televizijos „Gardu Gardu“ virtuvės šefu Gediminu Endriukaičiu – tikrai verta pakentėti! Šokoladinis, vanilinis keksas sulaistytas pasiflorų sirupu taps drėgnas ir tirpstantis burnoje, o šokoladinė glazūra su riešutais papildys skonio derinius sodrumu ir traškumu. Šis marmurinis keksas tikrai gali tapti nauju, jūsų mėgstamiausiu desertu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Gardus Velykų keksas su vyšniomis: nustebinkite šeimą
                                Per Šv. Velykas TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams – staigmena. Pasikalbėti apie Velykų patiekalus kvietė ne laidos vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, o jo bičiulis, Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Jis apsilankė tris vaikus auginančius Žemyną ir Giedrių, kurie pagamino gardų šokoladinį Velykų keksą su vyšniomis. 
Salvatore su Žemyna ir Giedriumi kalbėjo apie tai, kas nugula ant lietuvių Velykų stalo.
                            
 Pasigaminkite naminius mėsainius: skonis vertas 10 balų
                                Savaitgalį siūlome išbandyti net du gardžius patiekalus – mėsainius su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis bei marmurinį keksą su pasiflorais ir šokolado glazūra.
                            
 Atrado superinį rudens pyragą: išbandyti rekomenduoja visiems
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. 
Bananų keksas su moliūgais
Labai skanus, švelnus, kvapnus keksas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Pasilepinimui – gardus varškės keksas: apsilaižysite pirštus
                                Savaitgalis – puikus metas pasilepinti saldžiais kepiniais ir nudžiuginti jais visą šeimą, tad šiandien jums pateikiame itin skanaus varškės kekso receptą. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio laidoje „Gardu gardu“. 
Išbandykite gardų varškės kekso receptą:   
Varškės keksas
Keksui jums reikės: 165 g kambario temperatūros sviesto; 300 g cukraus; 25 g medaus; 1 valg. šaukšto vanilės ekstrakto; 2 g druskos; 4 vnt.
                            
 Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
                                Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia savo keliones po Lietuvą. Jau šį sekmadienį jis apsilankys pas Kėdainiuose gyvenančią ir savo malonumui daugiau nei 40 rūšių bazilikų auginančią Rositą. Būtent jos padedamas Gian Luca pakvies žiūrovus pasigaminti ir neeilinių skonių prisotintą gardumyną – vasara kvepiantį keksą su braškėmis ir bazilikais. 
„Maniau, kad italai apie bazilikus žino viską.
                            
 Receptas. Velykinis keksas
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   miltai    1 stiklinė   cukraus    150 gramų   sviesto    8 valgomieji šaukštai   kakavos    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    100 gramų   pieniško šokolado    30 gramų   kokosų drožlių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į ištirpintą sviestą suberiame kakavą ir maišydami šildome tol, kol pasidarys vientisa masė.   Kiaušinius išplakame su cukrumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Keksas širdutė
                                Nuostabus keksas, keptas su meile. Labai skanus su arbata.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   miltai    3 vienetai   kiaušinių    120 gramų   cukraus    1 stiklinė   uogienės    0.5 stiklinės   aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    Papuošimui:     1 pakelis   pabarstukų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi.   Pilame norimą uogienę.   Į mišinį sijojame miltus ir kepimo miltelius.
                            
 Receptas. Aguoninis keksas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   sviesto 82%    3 vienetai   kiaušinių    100 gramų   aguonų    6 valgomieji šaukštai   miltai    1 valgomasis šaukštas   apelsinų žievelės    3 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą išsukti su cukraus pudra iki purumo, dedant po vieną kiaušinį.   Aguonas gerai ištrinti su tarkuota apelsino žievele ir medumi.
                            
 Receptas. Geriausias citrininis keksas
                                Šis puikus citrininis keksas Jums primins vaikystę. Šiame puriame ir minkštame kekse, vietoje sviesto naudojamas jogurtas.  
 INGREDIENTAI:    150 gramų   jogurto    150 gramų   cukraus    150 gramų   kvietinių miltų    2 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   citrinų    30 gramų   cukraus pudros    5 gramai   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Marmurinis riešutų keksas
                                Keksas tinka įvairioms progoms, šventiniam stalui, tinka prie kavos bei patiks įvairių skonių tipui.  
 INGREDIENTAI:    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 stiklinė   cukraus    200 gramų   grietinės    3 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   kakavos    3 valgomieji šaukštai   miltai    1 arbatinis šaukštelis   sodos    1 arbatinis šaukštelis   acto    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Šokoladinis keksas su kriaušėmis
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   šokoladas    2 vienetai   kriaušių    200 gramų   sviesto (arba margarinas)    175 gramai   cukraus    150 gramų   miltai    100 gramų   krakmolo    3 vienetai   kiaušinių    2 pakeliai   vanilinio cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   cinamono    1 vienetas   citrinų sultys    1 žiupsnelis   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Morkų keksas
                                Pagrindiniai produktai sviestas ir morkos, trapus ir labai skanus gaminys.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   morkų    300 gramų   miltai    200 gramų   sviesto 82%    200 gramų   cukraus pudros    4 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   grietinės    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą išsukti su cukraus pudra, sukant dėti po vieną kiaušinį.   Morkas smulkiai sutarkuoti, sultis nuspausti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Desertinis cukinijų pyragas
                                Nuostabus skonio pyragas, kurio pagrindinio ingrediento, cukinijos, tikrai neatspės niekas, nes skonis yra nuostabus šio pyrago.  
 INGREDIENTAI:    300 gramų   cukinijos    200 gramų   miltai    2 vienetai   kiaušinių    120 gramų   cukraus    100 mililitrų   saulėgrąžų aliejaus    1 vienetas   citrinos žievelės    2 valgomieji šaukštai   aguonų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    Glajui:     0.5 vieneto   citrinų sultys    100 gramų   cukraus pudr...
                            
 Receptas. Variacija pagal itališką keksą
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    0.5 arbatinio šaukštelio   muskato    1.5 stiklinės   grietinėlės    1 vienetas   apelsinų (žievelė)    2 valgomieji šaukštai   amareto    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    1 vienetas   keksas    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 „Pyragų dienai“– tobulas keksas pagal Gian Lucą: saldus, bet vos su vienu šaukštu cukraus?
                                Kasmet lapkričio pradžioje pakvipus pačiais gardžiausiais kepiniais, tampa aišku – atėjo „Pyragų diena“, o šiemet ji bus švenčiama dukart – lapkričio 5-ąją, saugiai pyragais dalijantis darbe, o lapkričio 6-ąją – ir namuose. Kasmet ši šventė primena, kad pradėti dalintis gerumu galime nuo pačių mažiausių žingsnelių – net jei tai tik jūsų mėgstamo pyrago gabalėlis. Neatsitiktinai pyragą TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą gaminti nusprendė ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Keksas su džiovintais vaisiais pagal Audronę: itin lengvas ir gardus
                                „Šventės jau visai čia pat, o kokios šventės be saldėsių, ar ne? Tai ir noriu pasidalinti su jumis kekso su džiovintais vaisiais receptu, kuris puikiai tik artėjančioms šventėms ir ne tik. Keksas gavosi išties labai gardus, o pagaminti lengviau negu lengva“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. 
Reikės: 250–300 gr džiovintų vaisių (naudojau abrikosus, spanguoles, slyvas ir razinas), 2 kiaušinių, 150 gr cukraus, 150 gr miltų, 0,5 a.š kepimo miltelių, sviesto kepimo indui sutepti.
                            
 Keksą išimti iš formos bus lengviau: pasinaudokite šiais patarimais
                                Ir maži, ir dideli mėgsta lepintis skanumynais. Vienas jų – keksas. Nors jam atsispirti ir sunku, tačiau didesnių sunkumų kyla norint jį iškepus išimti iš kepimo formos. Tai padaryti bus paprasčiau, jei žinosite kelis svarbius dalykus, rašoma rd.com. 
Catherine Ward sako, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti kepimo formą – tada išimti keksą bus daug paprasčiau. Būtina kruopščiai ją sutepti, nes taip pyragas išsiims lengviau.
                            
 Liucija dalijasi turbo greitu kekso receptu: minkštutėlis ir itin gardus
                                „Labai norėjau kekso su mėlynėmis, dar turėjau šaldytuve šiek tiek kefyro, o šaldiklyje mėlynių, tad šis receptas buvo kaip tik man. Keksas pagaminamas labai greitai, nereikia net traukti mikserio, užtenka tešlą išmaišyti plakimo šluotele.“, – sako recepto autorė Liucija.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šventiniam stalui: marmurinis pieniško šokolado keksas
                                Artėjant didžiajai pavasario šventei – Velykoms, kada visi artimieji susiburia prie gausaus vaišių stalo, jau pradedama sukti galvą, kokiais skanėstais namiškius nustebinti šiemet.  Siūlome išbandyti marmurinį keksą, tinkantį tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Tikėtina, kad šis keksas abejingų nepaliks! Keksui pagaminti reikės:  120 g minkšto sviesto, 150 g cukraus, 2 didelių kiaušinių, 70 g riebios grietinės, 125 ml pieno, 210 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“, 2 arb.
                            
 Mažosios Lietuvos pasididžiavimas – smėlio pyragas
                                Klaipėdos kraštas nuo senų laikų diktavo Lietuvai miestietišką gyvenimo būdą ir kultūrą. Kitų etninių mūsų šalies regionų gyventojai ne tik maistui, bet ir stalo serviravimui buvo ne itin išrankūs. O mažalietuviai savo kafiją  gerdavo iš porceliano puodelių, valgydavo vokiškų kraštų skanėstą sandkucheną. Prie kavos puodelio Pajūrio kaimai dėl artimos Klaipėdos kaimynystės anksti buvo paveikti miesto kultūros.
                            
 Kalėdinis imbierinis keksas su džiovintais vaisiais
                                Imbieru kvepiantis keksas, turtingas džiovintais vaisiais. Sudėtinės dalys: 125 g sviesto 100 g rudojo cukraus 2 kiaušiniai 100 ml pieno 2 šaukštai pieno 250 g kvietinių miltų 1.5 šaukštelio kepimo miltelių 0.5 šaukštelio sodos 2 šaukšteliai imbiero 1 šaukštelis cinamono 2 šaukštai romo 300 gramų džiovintų vaisių Gaminimas: Dubenėlyje sumaišyti mitus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitame dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Varškiniai keksiukai
                                Greita ir skanu.
  Jums reikės:  200 gr cukraus    4 kiaušiniai    200 gr margarino    400 gr miltų    1 šaukštelis vanilinio cukraus    200 gr varškės  
  Paruošimas:
  Išplakame lydytą margariną su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame pertrintą varškę, įmaišome miltus.
                            
 Vyšnių keksiukai
                                Sudėtinės dalys:  Sviestas, arba margarinas, 125 gramai    Cukrus, 150 gramų    Vanilinis cukrus, 2 šaukšteliai    Kvietiniai miltai, 400 mililitrų    Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai    Vyšnios, arba kitos uogos, 500 gramų  
  Gaminimas:
  Ištriname sviestą su cukrumi. Įberiam vanilinio cukraus, po vieną sudedam išplaktus kiaušinius. Sumaišom miltus su kepimo milteliais. Kruopščiai išmaišom tešlą.  Nuplaunam vyšnias, išimam kauliukus ir padalijam kiekvieną uogą perpus.
                            
 Varškės keksas
                                Jums reikės
  300 gr. cukraus
  15 gr. cukraus pudros
  4 vnt. kiaušinių
  300 gr miltų
  1 šaukštelis sodos
  150 gr. sviesto
  5 gr. vanilinio cukraus
  300 gr. varškės
  Sviestą gerai išsukite ir po vieną sumuškite kiaušinius dalimis berdami cukrų. Varškę ištrinkite pro sietelį ir sudėkite į sviestą kartu su miltais bei rūgščiame vandenyje ištirpinta soda. Išmaišę supilkite į riebalais išteptą keksinę formelę ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Bananinis keksas „duetas“
                                Ingredientai:
  3 bananai  70 gramų lydyto sūrio  8 šaukštai miltų  4 šaukštai  1 kepimo miltelių  2 šaukštai grietinės  3 kiaušiniai  25 gramai balto  25 šokolado
  Gaminimas:
  Bananus sutrinti, įmušti kiaušinius, įberti cukrų ir išplakti. Sudėti grietinę, supilti lydytą ir išplakti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Gautą tešlą padalyti į 3 dalis. 1 dalį į kekso formą ir kepti, kol truputėlį pagels.
                            
 Varškės keksas su šokolado gabaliukais
                                Puikiai tiks sekmadienio stalui.    Reikės:
  110g sviesto;  220g varškės;  250ml cukraus;  2 kiaušinių;  1 a.š. vanilės  280g miltų;  1,5 a.š. kepimo miltelių;  1/4 a.š. druskos;  60ml pieno;  160-200g šokolado gabaliukų;
  Viršui pabarstyti:  2-3 v.š. cukraus;  1 a.š. cinamono;  2-3 v.š. smulkintų riešutų.  Paruošimas
  Išplakti minkštą sviestą, varškę, cukrų ir kiaušinius iki vientisos kreminės masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir dėti į kiaušinių masę.
                            
 