• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai dukros paklausiau, gal ką pagaminti jums po kelionės, išgirdau visai netikėtą norą, ne lietinių, kaip dažniausiai, prikepti, bet norime Mamuko kotletukų su bulvių koše... kaip miela. Tai ir puolė Mamukas gaminti... Prikepiau kotletų ir vištienos, ir kiaulienos, kad visiems tiktų ir patiktų. Tai šįsyk dalinuosi dviem Mamuko kotletų receptais“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Kai dukros paklausiau, gal ką pagaminti jums po kelionės, išgirdau visai netikėtą norą, ne lietinių, kaip dažniausiai, prikepti, bet norime Mamuko kotletukų su bulvių koše... kaip miela. Tai ir puolė Mamukas gaminti... Prikepiau kotletų ir vištienos, ir kiaulienos, kad visiems tiktų ir patiktų. Tai šįsyk dalinuosi dviem Mamuko kotletų receptais“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Vištienos kotletams reikės: 800 gr vištienos faršo, 1 kiaušinio, 0,5 cukinijos, 1 svogūno, vištienos prieskonių, pipirų ir druskos, džiūvėsėlių, aliejaus kepimui.

Kiaulienos kotletams reikės: 0,5 kg kiaulienos faršo, 1 kiaušinio, 1 riekelės juodos duonos, 1 morkos, 1 svogūno maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, džiūvėsėlių, pieno, aliejaus kepimui.

Kotletams troškinti papildomai reikės: morkų, svogūnų, lauro lapų, prieskoninių žolelių, druskos.

Kotletų receptas

Vištienos faršą pagardinau prieskoniais, įmušiau kiaušinį, įtarkavau cukiniją, sudėjau ant lydyto sviesto pakepintus, smulkiai pjaustytus svogūnus ir išmaišiau. Iš masės formavau kotletus, juos paniravau džiūvesėliuose ir apkepiau keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių.

REKLAMA
REKLAMA

P.s. jei norite netroškintų kotletų, tuomet juos ilgiau pakepkite, o ne apkepkite.

Kiaulienos faršą pagardinau prieskoniais, sudėjau ant lydyto sviesto pakepinus smulkiai pjaustytus svogūnus ir burokine trintuve tarkuotas morkas, įmušiau kiaušinį ir įtrupinau piene mirkytą duonos riekelę. Masę išmaišiau, formavau kotletus, juos paniravau džiūvesėliuose ir apkepiau keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių.

REKLAMA

Kotletai apkepti, beliko juos patroškinti. Taigi: sutarkavau porą morkų, susmulkinau porą galvučių svogūnų.

Puode, ant lydyto sviesto, pakepinau svogūnus ir morkas, sudėjau kotletus, įpyliau verdančio vandens, įmečiau lauro lapelį, prieskoninių žolelių, pasūdžiau ir uždengusi kotletus troškinau ~ 15 min.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų