Šventinėje laidoje gamins jau gerai pažįstami griliaus karalius Vylius Blauzdavičius ir lietuviškos virtuvės virtuozas Tomas Rimydis, o ypatinga šios dienos viešnia – gerai žinomo restorano „Bernelių užeiga“ atstovė Aušra. Aušra puikiai išmano tai, ką renkasi lietuviai. Jie ne tik pasakiško skonio patiekalų receptais, bet ir patarimais, kurie leis sužavėti svečius.
Greita ir spalvinga fajita
Vylius Blauzdavičius siūlo išmėginti, greitai paruošiamą spalvingą fajitą. Puikiai tinka, kai norisi greito ir skanaus patiekalo. Šiai fajitai pagaminti nenaudojamas majonezas, o gardinama puikiu avokado padažu.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Juodos duonos padažas
Tomas Rimydis rekomenduoja išbandyti šį itin lietuvišką padažą. Šis juodos duonos padažas ypatingai pagardina visus mėsos patiekalus, o ir pagaminti visiškai nesudėtinga.
Receptą, ką pagamino Tomas, žiūrėkite vaizdo įraše
Spalvingi daržovių traškučiai
Laidos viešnia Aušra – tikra lietuviškų patiekalų ekspertė. Šalia lietuviškų patiekalų ant stalo ji siūlo pasidėti ir natūralius traškučius. Spalvingi daržovių traškučiai, tai sveikesnis ir maistingas užkandis, kuris sužavės visus. Labai skanu kramsnoti laisvą valandėlę ar tiekti ant šventinio stalo