„Jei jau išseko fantazija, ką daryti su daržovėmis, tai pasidaryti asorti tikrai verta. Traškios daržovės tikrai puikiai tiks panaudoti prie antrų patiekalų arba tiesiog užsimanius tiesiog pasiimti ir patriaukšti.
Labai tikslių kiekių nesurašysiu, nes dėjau viską iš akies“, - sako recepto autorė.
Daržovės: 2 paprikų (raudonosios ir geltonosios); 2-3 agurkų; 1-2 morkų; kelių didelių saujų geltonųjų šparaginių pupelių; kelių gabalėlių žiedinio kopūsto; 5-6 skiltelių česnako; juodųjų pipirų ir lauro lapelių.
Marinatui: 1,5 l šalto vandens; 200 g cukraus; 200 ml acto (9proc.); 2 v.š. druskos.
Gaminimas:
Į švarius stiklainiukus sluoksniais sudėkite gabalėliais supjaustytas daržoves. Įdėkite keletą juodųjų pipirų ir lauro lapelių.
Marinatui skirtus ingridientus išmaišykite dubenyje, kol ištirps cukrus ir druska.
Stiklainiukus užpilkite marinatu ir pridenkite dangteliais, sustatykite į didelį puodą. Pripilkite vandens, kad apsemtų iki pusės stiklainiukus.
Kai stiklainiuose pradės kilti burbuliukai, virkite apie 10 min.
Išimkite iš puodo, užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Tada perneškite į rūsį.
Šaltinis: Oditėlės blogas