Skaitytoja pasidalino nuotraukomis ir laišku, kuriame pasidalijo savo mintimis apie Klaipėdos universitetinės ligoninės gimdymo namų patologijos skyriuje patiekiamą maistą.
„Maistu nelabai pavadinsi“
„Laba diena, pamačius Jūsų vėl viešinamą ligoninės maistą, prisiminiau savo patirtį.
Taigi, gulėjau Klaipėdos universitetinės ligoninės gimdymo namų patologijos skyriuje. Man gestacinis diabetas, o niekam neįdomu, gauni ta patį, ką ir visi tikriausiai.
Maitinimas tragiškas, nesu išranki, bet tai, ką ten duoda, maistu nelabai pavadinsi. Gerai, kad košes mėgstu, tai pusryčiai tiko ir patiko, bet pietūs ir vakarienė kažkas baisaus.
Tą patį gavau ir pagimdžiusi kol gulėjau. Aišku visko nefotografavau, bet įspūdį galima susidaryti“, – skaitytojos laišku dalijosi „Riebus Katinas“.
Šaltinis: Riebus Katinas
Maistas patiekiamas pagal sudarytą dietą
Anksčiau į panašią užklausą dėl ligoninėje patiekiamo maisto kokybės naujienų portalui tv3.lt sureagavo Klaipėdos universiteto ligoninės atstovė žiniasklaidai, paaiškinusi, pagal kokius kriterijus parenkamas pacientams tiekiamas maistas.
„Gydytojas, įvertinęs paciento sveikatos būklę, skiria jam dietinį maitinimą, kitaip sakant – dietą. Gydymo eigoje ji gali būti koreguojama, pacientui gali būti skiriama individuali dieta.
Pagal gydytojo paskirtą dietą dietistas sudaro valgiaraštį, kurį patvirtina gydytojas dietologas. Skirtingomis dienomis skiriamas skirtingas maistas.
Ligoninėje pacientų valgiaraštis sudaromas remiantis sveikatos ministro patvirtintu „Pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašu“, – anksčiau komentavo ligoninės atstovė žiniasklaidai.