• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei mėgstate orkaitėje keptas bulves, esate ne vieni. Purios, traškios bulvytės yra kiekvienų pietų pažiba. Nors visi puikiai žinome, kaip jos ruošiamos, kartais ne viskas pavyksta tobulai – bulvės gali iškepti per riebios, per kietos ar nepakankamai traškios.

Jei mėgstate orkaitėje keptas bulves, esate ne vieni. Purios, traškios bulvytės yra kiekvienų pietų pažiba. Nors visi puikiai žinome, kaip jos ruošiamos, kartais ne viskas pavyksta tobulai – bulvės gali iškepti per riebios, per kietos ar nepakankamai traškios.

REKLAMA

Laimei, pagrindinį orkaitėje keptų bulvių receptą žino visi. Bulves reikia nulupti, supjaustyti vieno ar dviejų centimetrų dydžio gabalėliais ir truputį apvirti sūriame vandenyje, maždaug septynias minutes. Tada jas reikia išimti iš puodo, vandenį nupilti ir bulves gerai pakratyti kiaurasamtyje.

Tuomet bulvės dedamos į gerai įkaitintą skardą su daug alyvuogių aliejaus ir trupučiu druskos bei pipirų. Bulvės kepamos 200 laipsnių temperatūroje, maždaug 45 minutes, rašoma dailystar.co.uk.

Tačiau jei tokį receptą jau išbandėte ir bulvės neiškepa tobulai, nesijaudinkite. Žymus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalino savo gudrybėmis, kaip išsikepti tobulų bulvyčių. Jis sako, kad yra keletas triukų, kaip išgauti traškiausias, gražiausias auksaspalves bulvytes.

REKLAMA
REKLAMA

Jamie sako: „Po pusvalandžio orkaitėje galima pradėti stebuklingąjį procesą su grūstuvu. Ką reikia padaryti, tai padidinti bulvių paviršiaus plotą skardos apačioje, todėl kepančias bulves šiek tiek suspaudžiu.“

REKLAMA

Taip, kai bulvytės bus kiek apskrudusios, išimkite jas iš orkaitės ir švelniai paspauskite bulvių grūstuvu. Tik ne per stipriai!

Jamie sako: „Rekomenduoju išbandyti šį metodą – tikrai nesigailėsite.“

Kad bulvės įgautų papildomo skonio, Jamie į pagalbą pasitelkia dar vieną triuką, kai bulvės grūstuvu jau apdorotos.

Jis sako: „Norime ne tik maksimalaus traškumo, bet ir maksimalaus skonio. Aš dabar dedu žoleles, nes išsiaiškinau, kad jei jas dedate iš pat pradžių, taip, skonis būna puikus, bet žolelės pajuoduoja, jas valgyti tokias yra nemalonu. Tačiau jei žoleles sudėsite kepimo viduryje, išgausite daug daugiau jų kvapo.“

Taigi, sumanus šefas rozmariną padengia alyvuogių aliejumi, o taip pat prideda šlakelį acto bei česnako. Tuomet šį mišinį jis užpila ant bulvių, sudeda jas atgal į orkaitę ir kepa dar 25–30 minučių.

Jamie sako: „Skaniausios bulvytės pasaulyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų