Vaisių sultys gali sukelti pilvo pūtimą, jei jas gersite dar nieko nepavalgę. Gydytoja pataria, kad geriau rinktis tiesiog paprastą vaisių arba glotnutį, arba kaip nors suskaidytus vaisius. Tuo tarpu vaisių sultys gali sukelti pilvo pūtimą, nes jose yra labai daug fruktozės, express.co.uk.
Sultyse paprastai yra labai koncentruotas kiekis vaisių ir fruktozės
Dr. Megan paaiškino: „Sultyse paprastai yra labai koncentruotas kiekis vaisių ir fruktozės. Tačiau mūsų organizmai vienu ypu gali įsisavinti tik tam tikrą ribotą kiekį fruktozės. Jei dažnai geriate vaisių sultis, jose dažnai būna, pavyzdžiui, keturi apelsinai vienoje stiklinėje, o tai tikrai per didelis kiekis fruktozės organizmui.“
Pilvo pūtimą taip pat gali sukelti per didelis vaisių kiekis, suvalgytas vienu ypu, sako gydytoja.
„Vaisiai yra labai sveikas dalykas, bet turite jautrų žarnyną ir suvalgote, pavyzdžiui, keturis vaisius vienu prisėdimu, tai taip pat sukels virškinimo nesklandumų“, – aiškina ji, – „Žinoma, tris vaisius per dieną suvalgyti reikia, bet nevalgykite jų visų kartu. Geriau juos valgyti bent kas dvi valandas ir rinktis tiesiog paprastą vaisių arba glotnutį, arba kaip nors suskaidytus vaisius.“
Vis dėlto, ne visi organizmai į tam tikrą maistą reaguoja vienodai, sako dr. Megan.
„Kai kurių žmonių reakcijos būna individualios“, – sako ji. – „Vieniems tai nesukelia jokių bėdų, o kiti negali vienu metu įsisavinti tiek fruktozės, todėl aš ir rekomenduoju valgyti po vieną vaisių kas dvi ar tris valandas – taip organizmas fruktozę tikrai įsisavins.“
Koks maistas sukelia pilvo pūtimą?
- Gazuoti gėrimai;
- Lęšiai;
- Pupelės;
- Kviečiai;
- Brokoliai;
- Pieno produktai;
- Obuoliai;
- Svogūnai;
- Česnakas;
- Alkoholis.
Dr. Megan neseniai pasakojo apie keletą skirtingų būdų išvengti pilvo pūtimo. Ji sako, kad svarbu susitelkti į tai, kaip valgote, ką ir kada.
Ji aiškino: „Taigi, viena išeitis yra tiesiog valgyti mažesnėmis porcijomis ir dažniau, o ne didesnėmis porcijomis tik du ar tris kartus per dieną – tai gali padėti nuo pilvo pūtimo. Pastebime, kad tą patį maisto kiekį ne vienu kartu, bet per kelis suvalgę žmonės savo jautrų žarnyną apkrauna mažiau. Jei ir jūsų žarnynas jautrus, pamatysite, kad pilvą pūsti pradeda gausiau pavalgius. Taigi, valgykite po mažiau.“