• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neišmeskite šios piktžolės: sode pravers lyg auksas

Dirvinis asiūklis – įkyrus augalas, daugelio sodininkų išties nemėgstamas, tačiau retas susimąsto, kad jis gali būti labai naudingas kovoje su grybinėmis ligomis ir voratinklinėmis erkutėmis.

Dirvinis asiūklis – įkyrus augalas, daugelio sodininkų išties nemėgstamas, tačiau retas susimąsto, kad jis gali būti labai naudingas kovoje su grybinėmis ligomis ir voratinklinėmis erkutėmis.

REKLAMA

„Facebook“ ir „Instagram“ paskyros „Namai Sode“ kūrėja Justina pasidalijo dviejų „raganiškų“ nuovirų su dirviniu asiūkliu receptais – juos verta išsisaugoti ir išbandyti.

Neišmeskite dirvinio asiūklio – pravers sode

 Pasidalintame vaizdo įraše ji juokavo, kad jei sodininkas prisirenka dirvinio asiūklio, tai reiškia viena – jis užsiims „raganystėmis“ nuo grybinių ligų ir voratinklinės erkutės.

REKLAMA
REKLAMA

Ši daugelio nemėgstama piktžolė išties yra puiki natūrali priemonė sode dėl juose esančių medžiagų, tik, kaip pažymi Justina, geriausia nuovirus naudoti profilaktiškai, o ne jau užklupus bėdoms.

REKLAMA

„Dirvinis asiūklis vieniems – įkyri piktžolė, kitiems – vaistas sode.

Asiūkliuose yra flavanoidų, saponinų, organiniųi rūgščių, fitosterolių, mineralinių medžiagų ir lengvai vandenyje tirpstančio silicio oksido.

Tiek nuoviras, tiek užpilas ar raugas saugo augalus nuo voratinklinių erkučių, grybinių ligų (miltligės, rūdžių, juodosios dėmėtligės, rauplių, maro).

REKLAMA
REKLAMA

Tik nereikia laukti, kol užklups kenkėjas ar liga. Asiūkliu patartina augalus „apdoroti“ iš anksto, dėl profilaktikos ir atsparumo didinimo.

1. PREPARATAS: 300 g šviežio arba 30 g džiovinto asiūklio 24 val. mirkyti 2 litruose vandens, tada 1 val. pavirti, atvėsinti, perkošti.  Skiesti su vandeniu santykiu 1:5.

2. PREPARATAS: 300 g šviežio arba 30 g džiovinto asiūklio užpilti trupučiu šalto vandens, pavirinti 20 minučių, atvesinti, perkošti. Skiesti su vandeniu santykiu 1:20“, – naudingais patarimais dalijosi „Namai Sode“ kūrėja Justina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų