„Facebook“ ir „Instagram“ paskyros „Namai Sode“ kūrėja Justina pasidalijo dviejų „raganiškų“ nuovirų su dirviniu asiūkliu receptais – juos verta išsisaugoti ir išbandyti.
Neišmeskite dirvinio asiūklio – pravers sode
Pasidalintame vaizdo įraše ji juokavo, kad jei sodininkas prisirenka dirvinio asiūklio, tai reiškia viena – jis užsiims „raganystėmis“ nuo grybinių ligų ir voratinklinės erkutės.
Ši daugelio nemėgstama piktžolė išties yra puiki natūrali priemonė sode dėl juose esančių medžiagų, tik, kaip pažymi Justina, geriausia nuovirus naudoti profilaktiškai, o ne jau užklupus bėdoms.
„Dirvinis asiūklis vieniems – įkyri piktžolė, kitiems – vaistas sode.
Asiūkliuose yra flavanoidų, saponinų, organiniųi rūgščių, fitosterolių, mineralinių medžiagų ir lengvai vandenyje tirpstančio silicio oksido.
Tiek nuoviras, tiek užpilas ar raugas saugo augalus nuo voratinklinių erkučių, grybinių ligų (miltligės, rūdžių, juodosios dėmėtligės, rauplių, maro).
Tik nereikia laukti, kol užklups kenkėjas ar liga. Asiūkliu patartina augalus „apdoroti“ iš anksto, dėl profilaktikos ir atsparumo didinimo.
1. PREPARATAS: 300 g šviežio arba 30 g džiovinto asiūklio 24 val. mirkyti 2 litruose vandens, tada 1 val. pavirti, atvėsinti, perkošti. Skiesti su vandeniu santykiu 1:5.
2. PREPARATAS: 300 g šviežio arba 30 g džiovinto asiūklio užpilti trupučiu šalto vandens, pavirinti 20 minučių, atvesinti, perkošti. Skiesti su vandeniu santykiu 1:20“, – naudingais patarimais dalijosi „Namai Sode“ kūrėja Justina.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!