Laidos svečias „Lunch time“ bistro įkūrėjas Dominykas Bagdonas Užgavėnėms siūlo pasigaminti vaflius be gliuteno su sūdyta lašiša, šviežiu kremu ir žalumynais, o desertui – japoniškus purius blynelius su uogomis.
Nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas – grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius – nustebins blynais su skumbre. Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis paruoš lietinių blynų su šafranu ir vištiena tortuką ir saldžius rausvus blynelius su mėlynių padažu ir morkų uogiene.
„Maišant tešlą lietiniams, svarbu, kad visi ingredientai būtų tos pačios temperatūros, tuomet tešla gausis tolygi, neišsisluoksniuos. Kitas svarbus dalykas – nereikia labai įkaitinti keptuvės, ji turi būti drungna. Vienam blynui užtenka pusantro šaukšto tešlos”, – patarimais dalinosi Tomas.
Profesionalus šefas taip pat atkreipė dėmesį, kad norint jog keptuvė ilgai tarnautų, jos jokiu būdų negalima plauti indaplovėje, naudoti cheminių valiklių ar aštrių kempinėlių. Keptuvei išvalyti pakanka karšto vandens.
Kuo dar nustebins Užgavėnių šventės proga virtuvės šefai – pamatysite laidoje.
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.