Feisbuko grupėje „Budget Friendly Meals Australia“ viena mama pasidalino puikiu būdu, kaip virtuvėje naudoti česnaką. Ji papasakojo, kad česnaką perka tada, kai parduotuvėje jam būna akcija, o tada užuot bandžiusi jį greitai sunaudoti, kol nesugedo, ji česnaką sutrina ir užšaldo kubeliais. Tai – labai patogu, nes taip nereikia kiekvieną kartą gaminant valyti ir trinti česnakų, rašoma dailystar.co.uk.
Moteris paaiškino: „Aš česnakų perku daug ir sutrinu virtuviniu kombainu, įpilu aliejaus, tada dar kiek pamalu ir supilu mišinį į ledukų formeles. Jas užšaldau ir tada suberiu kubelius į dėžutę arba sandariai uždaromą maišelį. Tokius kubelius naudoju visiems patiekalams ir nereikia kaskart šviežiai trinti česnako. Gal kažkam pravers – labai geras būdas sutaupyti laiko.“
Trinto česnako taip pat galima įsigyti parduotuvėse, bet moteris teigia, kad naudojant jos sugalvotą metodą česnako skonis būna stipresnis. Ji sakė: „Parduotuvinis trintas česnakas nė iš tolo neprilygsta šviežiam česnakui. Aš negaliu pakęsti to parduotuvinio česnako skonio.“
Mama taip pat atskleidė, kad panašiai naudoja ir įvairias žoleles, čili pipirus ir imbierą. Ji sako, kad taip jie išeina tobuli, ir tiesiai iš šaldiklio juos galima mesti į puodą. Skamba puikiai – tikrai verta išbandyti!