• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lianos tortai užburia ir visko mačiusius: sunku atitraukti akis

„Lianos tortai“ įkūrėja Liana Ramanauskienė į saldėsių pasaulį panėrė dar būdama paauglė. Tuomet gamino žagarėlius, pyragus, medaus tortą. Tapus mama, desertų gamyba nukeliavo į antrą planą, tad retais atvejais jotainiškė dukroms iškepdavo keksiukų, eklerų su varškės įdaru. Visgi prieš keletą metų, paragavusi torto „Juodasis miškas“, Liana liko sužavėta jo skoniu, tad, internete susiradusi deserto receptą, ėmė jį ir iškepė.

„Lianos tortai“ įkūrėja Liana Ramanauskienė į saldėsių pasaulį panėrė dar būdama paauglė. Tuomet gamino žagarėlius, pyragus, medaus tortą. Tapus mama, desertų gamyba nukeliavo į antrą planą, tad retais atvejais jotainiškė dukroms iškepdavo keksiukų, eklerų su varškės įdaru. Visgi prieš keletą metų, paragavusi torto „Juodasis miškas“, Liana liko sužavėta jo skoniu, tad, internete susiradusi deserto receptą, ėmė jį ir iškepė.

REKLAMA

„Artimieji mano šį pirmąjį bandymą įvertino puikiai. Tad pradėjau „Juodąjį mišką“ gaminti šeimos šventėms. Draugai vis dažniau prašė ir jų gimtadieniams pagaminti tortus. Taip po truputį pradėjau gaminti ir įvairesnius desertus.

Galiausiai 2019-ųjų pabaigoje įsigijau konditerės Dovilės Valentienės kursus apie prancūziškų sausainių „macarons“ gamybos paslaptis. 2020-ųjų pradžioje internete radau vaizdo įrašų kursus, kuriuos vedė ukrainietė konditerė Elena Ovchinnikova.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nuotoliniu būdu pradėjau mokytis konditerijos paslapčių: nuo prancūziškos konditerijos iki tradicinių biskvitinių tortų bei desertų puošimo. Iki šiol nuolatos mokausi ir plečiu savo desertų pasiūlą“, – pasakojo ji.

REKLAMA

Tuomet, paskatinta artimųjų, moteris susitvarkė įvairius leidimus valstybinėse įstaigose ir 2020-ųjų vasarą sukūrė feisbuk puslapį „Lianos tortai“.

„Tą vasarą pradėjau gaminti ir parduoti savo gaminamus desertus. Na, o šiuo metu turiu jau daugiau nei 700 sekėjų bei daug nuostabių nuolatinių klientų, kurių palaikymas ir komplimentai motyvuoja mane tobulėti“, – teigė jotainiškė bei pridūrė, kad mėgstamiausi jos desertai – prancūziška konditerija – muso tortai ir pyragėliai.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto nuo pat verslo pradžios konditerės klientai dažniausiai prašo pagaminti tokius tortus kaip „Juodasis miškas“, „Snickers“, „Napoleonas“. Tačiau į asortimentą įtraukus prancūziškus gaminius, šie pavergė klientų širdis ir šiuo metu yra bene populiariausi užsakymai.

Jos desertus žmonės renkasi gimtadieniams, vestuvėms, išleistuvėms. O švenčių metu, tokių kaip Kalėdos, Velykos, Valentino diena ir kt., ji visuomet pateikia specialių pasiūlymų bei naujienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykdomos veiklos

Tiesa, Lianai šis verslas nėra vienintelis darbas.

„Dirbu Jotainių socialinės globos namuose. Taip pat dalyvauju savanoriškoje Jotainių kaimo bendruomenės veikloje – esu Jotainių kaimo bendruomenės pirmininkė nuo 2022-ųjų balandžio. Veiklos čia išties yra daug.

Pagrindinis mūsų tikslas – vienyti ir telkti Jotainių kaimo gyventojus, kuriant patrauklią vietą gyventi. Kartu su komiteto narėmis organizuojame įvairiausius renginius, kviečiame įdomius žmones skaityti paskaitas, ruošiame ataskaitinius susirinkimus ir dalyvaujame kitų bendruomenių organizuojamuose renginiuose.

REKLAMA

Visgi desertų gamyba yra veikla, užimanti didžiąją dalį mano dienos. Tai – mano pagrindinė ir mylimiausia veikla. Trumpai tariant, kuo daugiau darai, tuo daugiau suspėji“, – tikino moteris.

Liana atviravo, kad konditerijos verslą pradėjo savo namų virtuvėje. Po truputį ji įsigijo reikalingų gamybai įrankių, įrenginių: formelių, tešlos maišyklę, krosnį ir t. t.

„Su jais galima atlikti darbą sparčiau ir kokybiškiau. Šiuo metu namuose turiu įrengtą atskirą patalpą – kepyklą. Per tuos nepilnus trejus metus įgijau nuolatinių klientų, kuriems patinka mano gaminamų desertų skonis bei išvaizda. Jie užsisako daugumai savo švenčių ir rekomenduoja mane kitiems.

REKLAMA

Pradžioje daugiausia užsisakydavo vietiniai gyventojai, o dabar vis dažniau atvažiuoja ir iš aplinkinių gyvenviečių, miestų. Tam padėjo vystomas feisbuko profilis, kuriame galima pamatyti mano gamintų desertų nuotraukas, kasdienių kepyklos akimirkų“, – aiškino pašnekovė.

Tai, pasak jos, atsakingas, daug kantrybės, laiko, žinių ir nuolatinio tobulėjimo reikalaujantis, bet kartu širdžiai mielas darbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną kartą gamindama jaučiuosi laiminga, nes gaunu patį didžiausią atlygį – klientų padėkas ir gerus atsiliepimus“, – pridūrė desertų kūrėja.

Čia – namai

Liana pasidalijo ir mintimis apie gyvenimą Jotainių kaime.

„Šiuo metu mūsų bendruomenė žydi, sulaukiame didelio palaikymo ir aktyvaus dalyvavimo iš bendruomenės narių. Gyventojai – draugiški, visada paslaugūs ir svarbiausia – laimingi.

REKLAMA

Turime daug smagaus ir aktyvaus jaunimo, o taip pat labai džiugu, kad čia atsikrausto vis daugiau jaunų šeimų. Džiaugiuosi būdama šios bendruomenės nare ir didžiuojuosi galimybe būti jos pirmininke“, – tikino ji.

Pirmininkės pareigos, pasak jotainiškės, atneša daug įdomių patirčių.

„Smagu žinoti, kad galiu padėti. Gera daryti gerus darbus. Čia gyvenu visą gyvenimą, tad čia mano namai, kuriuos noriu puoselėti“, – sakė moteris.

REKLAMA

„2022-ųjų spalio 9 dieną minėjome Jotainių kaimo bendruomenės dvidešimtmetį. Labai noriu pasidžiaugti, kiek daug per pastaruosius metus kartu su bendruomenės nariais įgyvendinome: laimėjome konkursą paplūdimio tinklinio bei teniso aikštelės statybų finansavimui, organizavome visuotinę aplinkos tvarkymo talką, išvyką į Molėtų rajoną, pasiplaukiojimą baidarėmis Vilniaus rajone.

Taip pat dalyvavome drakono valčių varžybose bendruomenių sąskrydyje. Ir tai tik keletas ryškiausių 2022-ųjų metų įvykių“, – bendruomenės veiklomis džiaugėsi pirmininkė.

Straipsnio autorė Samanta Ilonytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų