• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Naujų skonių mėgėjus TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko patiekalą – baklažanų bokštelius. Šis receptas puikiai tiks jaukiai vakarienei dviese ar smagiam vakarui su draugais. 

Naujų skonių mėgėjus TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko patiekalą – baklažanų bokštelius. Šis receptas puikiai tiks jaukiai vakarienei dviese ar smagiam vakarui su draugais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baklažanams reikės:

  • 1 didelis baklažanas
  • 30 g miltų
  • 50 g panko džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Padažui reikės:

REKLAMA
  • 400 ml konservuotų trintų pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. cukraus
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. maltos rūkytos paprikos
  • 1-2 šakelės šviežio baziliko

Sūrio kremui reikės:

  • 100 g rikotos
  • 100 g tarkuotos sausos mocarelos
  • 40 g brandinto sauso sūrio
  • 1/2 ryšulėlio petražolių
  • 100 g mocarelos sūrio pabarstymui
  • Pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
  1. Baklažaną supjaustyti 7-8 mm riekelėmis ir apibarstyti druska.
  2. Lengvai apvolioti miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – panko džiūvėsėliuose.
  3. Kepti ant ne aukštesnės nei vidutinės temperatūros, kol apskrus iš abiejų pusių ir baklažanas suminkštės (būkite atsargūs, nesudeginkite paniruotrės!) Iškepus dėti ant popierinės servetėlės.
  4. Aliejuje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, tada supilti pomidorus ir kaitinti, kol nugaruos trečdalis padažo.
  5. Pabaigoje sudėti smulkintą baziliką bei prieskonius. Viską išmaišyti ir atvėsinti.
  6. Atskirame dubenyje sumaišyti sūrio kremo ingredientus, sudėti smulkintas petražoles ir pagardinti pipirais.
  7. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
  8. Pradėti sluoksniuoti bokštelius: ant baklažano riekelės dėti sūrio kremo sluoksnį, pomidorų padažo sluoksnį, vėl baklažaną, sūrio kremą ir pomidorų padažą.
  9. Ant viršaus – baklažaną, kurį apibarstyti mocarela.
  10. Kiekvienas bokštelis turi turėti 3 baklažano riekeles.
  11. Kepti 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų