REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Blynai išėjo tikrai labai skanūs – tik iškepti buvo labai traškūs, o viduje slėpėsi sultinga mėsytė. Net seilės kaupiasi berašant“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Blynai išėjo tikrai labai skanūs – tik iškepti buvo labai traškūs, o viduje slėpėsi sultinga mėsytė. Net seilės kaupiasi berašant“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 6 didesnių bulvių; 1 kiaušinio; 1 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Įdarui: 300 g kiaulienos faršo; 0,5 mažo svogūno; 2/3 arb. š. druskos; 0,5 arb. š. česnako miltelių; 1/3 arb. š. džiovinto mairūno; 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Įdaras – svogūną supjaustome labai smulkiai. Visus faršui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenyje ir atidedame į šalį. Bulves sutarkuojame, supilame į sietelį ir nuvarviname didžiąją dalį skysčio pamaišydami bulves sietelyje. Tada tarkuotas bulves sudedame į dubenį, sumaišome su kiaušiniu, druska, pipirais.

Keptuvėje ant silpnesnės vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus, dedame gerą šaukštą tarkuotų bulvių, tada plonu sluoksniu uždedame faršo ir ant viršaus užpilame šaukštą tarkuotų bulvių. Kiekvieną blyno pusę kepame apie 6-7 minutes.

Jei blynai greitai kepa ir svyla, sumažinkite ugnį. Turėkite omenyje, kad didesnis, storesnis blynas keps šiek tiek ilgiau. Kai reikia įpilame aliejaus. Taip iškepame visus blynus. Patiekiame su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus visiems!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų