Reikia: 3–4 nedidelių obuolių; 4 kiaušinių; 120 g rudojo cukraus (šį kart naudojau baltajį); pakelio vanilinio cukraus; 1–2 a.š. nuo citrinos nutarkuotos žievelės; 2 a.š. kepimo miltelių; 600 g varškės (naudojau ricotą); 200 ml grietinėlės (tinka liesa); 130 g manų kruopų; 2 v.š. abrikosų ar obuolių džemo; sviesto formai patepti; cukraus pudros (nebūtinai).
GAMINIMAS
Į nedidelį dubenėlį suberti manų kruopas, užpilti grietinėle, gerai išmaišyti ir palikti išbrinkti 10-20 minučių.
Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išplakti iki baltumo. Į kaiušinių plakinį įmaišyti varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir pabrinkintas manų kruopas, išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą torto formą) ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių.
Per tą laiką pasiruošti obuolius. Juos nulupti, perpjauti pusiau, atsargiai išimti sėklalizdžius. Kiekvienai skiltelei kelis kartus įpjauti (pjauti taip, kaip matosi nuotraukose).
Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukti iš orkaitės, išdėlioti obuolius ir šauti atgal, kepti dar ~40 min. (viso kepiau 65 minutes, per paskutines 5 minutes kaitrą padidinau iki 200 C).
Džemą pašildyti, kol paskystės ir ištepti juo pyrago viršų. Pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Laisvalaikis virtuvėje