Virtuvės šefas keliavo į Ukmergę, kur lankėsi „Rokiškio sūrio“ gamykloje ir susitiko su savo drauge Aldona, dirbančia technologe.
Aldona laidoje parodė, kaip gamykloje sukuriami nauji produktai, tarp kurių – ir įvairūs sūriai, varškė, užtepėlės bei daugelis kitų parduotuvėse sutinkamų produktų. O grįžęs į studiją, jis gamino patiekalą, kuriam neatsispirtų nė vienas sūrio mėgėjas.
Keturiais sūriais įdaryta duona
Puiki idėja artimųjų susibūrimo užkandžiams. Greitai paruošiamas, labai gardus užkandis, kuris tikrai sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo.
Jums reikės:
Tamsios duonos; pelėsinio gorgonzola sūrio; pelėsinio brie sūrio; varškės sūrio; mocarelos; tarkuoto fermentinio sūrio; 500 g šviežių bulvių; 1 raudono svogūno; 3 pievagrybių; sviesto; druskos, pipirų.
Sūdytame vandenyje išverdame šviežias bulves.
Kol bulvės verda, pasiruošiame duoną – nupjauname viršų ir išpjauname apskritimą.
Keptuvėje išsilydžiusį sviestą pagardiname druska ir pipirais. Į keptuvę apkepinti dedame išpjautus duonos gabalėlius.
Pasiruošiame įdarą: susmulkiname svogūną ir pievagrybius. Norimo dydžio gabalėliais supjaustome sūrius – brie, gorgonzolą, mocarelą ir varškės sūrį. Jais įdarome duoną.
Ant sūrių dedame smulkintų bulvių ir ant sviesto apkeptų duonos gabalėlių. Viską apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 150 laipsnių orkaitėje 10 minučių neuždengus, o likusias 10 minučių – uždengus.
Skanaus.