Virtuvės šefas keliavo į Ukmergę, kur lankėsi „Rokiškio sūrio“ gamykloje ir susitiko su savo drauge Aldona, dirbančia technologe.
Aldona laidoje parodė, kaip gamykloje sukuriami nauji produktai, tarp kurių – ir įvairūs sūriai, varškė, užtepėlės bei daugelis kitų parduotuvėse sutinkamų produktų.
Kaip atpažinti gerą mocarelą?
Laidoje „Rokiškio sūrio“ darbuotojai atskleidė visą kelią, kurį nueina sūriai, prieš pasiekdami parduotuvės lentynas.
Pasirodo, kad naujas produktas pasiektų prekybos lentynas, jis turi nueiti milžinišką kelią, nuo kurio neatsiejama ir pati Aldona. „Kartais norėdami pagaminti naują sūrį, užtrunkame net kelis metus“, – intriguoja ji.
„Man neatrodo, kad mes esame sūrio gamykloje, bet gimdykloje, nes viskas taip sterilu“, – juokavo virtuvės šefas.
Vienas iš populiariausių sūrių – mocarela, kurį mėgsta ne tik suaugę, bet ir vaikai.
„Jeigu mocarela sluoksniuojasi [plėšiant sūrį], vadinasi sūris yra geras“, – nurodo Gian Luca.
Vėliau virtuvės šefas sužinojo, kodėl lietuviškas sūris taip pat visuomet turi tik vieną ir tą pačią formą. Pasak technologės Aldonos, lietuviai perka tik tokios formos varškės sūrį, nes tokį darė ir mūsų močiutės. Be to, ši forma yra pripažinta ir Europoje, pagal ją žmonės iškart gali atskirti iš kur tas sūris atkeliavo.