• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viso pasaulio pamilta itališka virtuvė neatsiejama nuo aukščiausios kokybės sūrio, o tikras jo mylėtojas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, apie sūrį tikriausiai galėtų kalbėti valandų valandas. Tačiau vieta, kurioje sūriai gimsta, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ naujų dalykų išmokys ir jį patį.

10

Viso pasaulio pamilta itališka virtuvė neatsiejama nuo aukščiausios kokybės sūrio, o tikras jo mylėtojas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, apie sūrį tikriausiai galėtų kalbėti valandų valandas. Tačiau vieta, kurioje sūriai gimsta, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ naujų dalykų išmokys ir jį patį.

REKLAMA

Kupinas naujų įspūdžių jis pagamins idealiai draugų pasibuvimui tiksiantį užkandį. Gian Luca neabejoja – jis netrukus užkariaus visų sūrio mylėtojų širdis. Tačiau prieš imdamasis patiekalo, virtuvės šefas keliaus į Ukmergę. Čia jis lankysis „Rokiškio sūrio“ gamykloje ir susitiks su savo drauge Aldona, dirbančia technologe.

„Gian Lucą pirmąkart pamačiau jo paties kavinėje. Pamenu, ir tada jis buvo labai užimtas žmogus, bet aš jį puikiai supratau. Mes vienas kitą labai greit atradome, nes kalbėjome ta pačia kalba – atrodė, kad esame pažįstami labai daug metų“, – laidoje pasakos moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Aldona laidoje parodys, kaip gamykloje sukuriami nauji produktai, tarp kurių – ir įvairūs sūriai, varškė, užtepėlės bei daugelis kitų parduotuvėse sutinkamų produktų.

REKLAMA

Pasirodo, kad naujas produktas pasiektų prekybos lentynas, jis turi nueiti milžinišką kelią, nuo kurio neatsiejama ir pati Aldona. „Kartais norėdami pagaminti naują sūrį, užtrunkame net kelis metus“, – intriguos ji.

Gian Lucą stebėsis įspūdingais aparatais ir neįtikėtinais gamykloje išgirstais faktais. Džiovinto sūrio mėgėjai nustebs sužinoję, kad siekiant išgauti tokį sūrį, specialioje džiovyklėje jis turi praleisti net 4-6 valandas. O 35 kilogramus sveriantį kitą sūrį, pasirodo, namuose, vėsioje ir drėgnoje patalpoje, būtų galima laikyti net iki 3-4 metų!

REKLAMA
REKLAMA

Gamykloje išvydęs mocarelą žinomas vyras netrukus pamokys, kaip atskirti, ar ji – tikrai kokybiška, o vėliau ir pats sužinos paslaptį, kodėl lietuviškas sūris taip pat visuomet turi tik vieną ir tą pačią formą.

Sūriais įdaryta duona

Galiausiai, parsivežęs galybę skirtingų sūrių į savo virtuvę, Gian Luca imsis gamybos. Šįkart jis ruoš duoną, įdarytą įvairiais sūriais, pievagrybiais ir svogūnais. O kad patiekalas taptų kiek labiau lietuviškas, čia jis pridės ir bulvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patiekalui reikės vieno raudono svogūno, trijų pievagrybių, bulvės, gorgonzolos sūrio, brie sūrio, varškės sūrio, mocarelos, tarkuoto fermentinio sūrio, sviesto ir prieskoninių žolelių.

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo bulvių, o kol jos virs – galima pradėti ruošti ir kitus ingredientus. Kad duoną būtų galima įdaryti visais šiais gardumynais, ši taip pat reikalaus specialaus paruošimo, kurį Gian Luca atskleis laidoje.

Kaip gardžiam užkandžiui paruošti duoną, tinkamai nulupti grybus ir  kiek kokio sūrio naudoti, pamatysite laidoje, Gian Luca yra įsitikinęs, kad šis patiekalas pakeis jūsų susitikimus su draugais.

„La maistas“ – kiekvieną sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų