• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įprastai mėgaujamės saldžiais obuolių, šokolado ar aguonų pyragais. Vis dėlto, pyragas gali būti ir sūrus bei atstoti pagrindinį pietų patiekalą. Šį kartą dalijamės lašišos su žalumynais pyrago receptu, kuris nepaliks abejingų.

Įprastai mėgaujamės saldžiais obuolių, šokolado ar aguonų pyragais. Vis dėlto, pyragas gali būti ir sūrus bei atstoti pagrindinį pietų patiekalą. Šį kartą dalijamės lašišos su žalumynais pyrago receptu, kuris nepaliks abejingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprastas receptas

Ingredientai:

  • Miltai, 240 gr.
  • Sviestas, 150 gr.
  • Vanduo (šaltas), 5 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
  • Kiaušinio trynys (aptepimui), 1 vnt.
  • Lašišos filė (be kaulų ir odos), 900 gr.
  • Žalumynai (įvairūs), 1 sauj.
  • Sviestas, 60 gr.
  • Nutarkuota citrinos žievelė, 1 a.š.
  • Grūdėtosios garstyčios, 1 v.š.
  • druska, pipirai, 1 žiups.
  1. Pirmiausiai pasiruoškite tešlą. Šaltą sviestą ištrinkite su miltais iki smulkių trupinių. Įberkite druskos ir palaipsniui, po truputį pilkite vandenį, minkykite tešlą. Gali būti, kad reikės ir kiek mažiau arba daugiau vandens, tai priklauso nuo miltų. Paruoštą tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
  2. Paruoškite žuvies įdarą. Žalėsius smulkiai sukapokite, sumaišykite su nutarkuota citrinos žievele, sumaišykite su minkštu sviestu, turi gautis vientisa masė.
  3. Žuvies filė pjaukite išilgai perpus, kiekvieną gabaliuką pagardinkite druska, pipirais. Vieną žuvies dalį patepkite garstyčiomis, ant viršaus dėkite sviesto su žolelėmis sluoksnį, užvožkite antrąją žuvies dalį.
  4. Tešlą iškočiokite ant miltuoto stalo. Į centrą dėkite suvožtus žuvies gabaliukus. Suformuokite pyragą, tešla turi gražiai apgaubti visą žuvį, gerai sutvirtinkite kraštus.
  5. Paruoštą pyragą dėkite į kepimo popieriumi išlotą skardą. Viršų ir šonus patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol pyragas apskrus. Iškeptą pyragą truputį atvėsinkite ir pjaustykite.
  6. Skanus tiek karštas, tiek šaltas! Pyrago riekeles galima patiekti su jogurtiniu žalumynų padažu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų