Jei jūsų kraujospūdis aukštas, kraujagyslės, širdis ir kiti organai – smegenys, inkstai ir akys – yra labiau spaudžiami. Nuolatinis aukštas kraujospūdis padidina įvairių gyvybei pavojingų būsenų riziką – pirmiausia, tai širdies ligos.
Dažnai kalbama apie įvairius maisto produktus, kurie padeda sumažinti hipertenzijos riziką, tačiau dabar išsiaiškinta, kad padeda ir tam tikri gėrimai, rašoma express.co.uk.
Migdolų pienas
Migdolų pienas yra daugelio naujas mėgstamiausias gėrimas – jį renkasi daugiausiai tie žmonės, kurie rūpinasi savo sveikata. Migdolų piene nedaug sočiųjų riebalų, o tai mažina kenksmingo cholesterolio kraujyje kiekį ir kartu su juo – infarkto pavojų.
Jame taip pat yra natūralių omega–3 rūgščių, kurios mažina aukšto kraujospūdžio tikimybę ir padeda palaikyti širdies sveikatą.
Migdolų pienas taip pat padeda tvirtinti raumenis, palaiko sveiką kraujospūdį ir gerina inkstų funkcijas, bet jame nėra daug baltymų ir skaidulų, jei gėrimas nėra papildomai šiomis medžiagomis praturtintas. Migdolų piene yra ir daug vitaminų – tai kalcis, geležis, magnis, fosforas, kalis, natris ir cinkas.
Morkų sultys
Morkų sultys gali padėti išvengti širdies ligų rizikos faktorių. Tai puikus kalio šaltinis, o kalis yra tas mineralas, kuris vaidina labai svarbų vaidmenį kraujospūdžio reguliavime, praneša „Healthline“. Kai mityboje netrūksta kalio, kraujospūdžio ir insulto tikimybė yra mažesnė.
Salierų sultys
Salierų sultys turi visą eilę įspūdingų maistinių medžiagų ir tikrai gali pataisyti sveikatą – jos padeda viskam, nuo kepenų iki odos. Tyrimai rodo, kad salierų ekstrakto vartojimas gali padėti užkirsti kelią insultui, sumažinti kraujospūdį ir apnašų arterijose kiekį.
Salierų sultyse yra daug kumarino, kuris mažina streso hormonų kiekį organizme, o taip pat malšina hipertenzijos simptomus.
Šis gėrimas taip pat padeda palaikyti pakankamą skysčių kiekį organizme, nes yra sudarytas iš 95 procentų vandens. „Iowa Heart Center“ teigimu, salieruose yra itin daug antioksidantų, o taip pat gausu maistinių medžiagų – kalio, foliatų ir kalcio, taip pat ir vitamino C, beta karoteno ir flavonoidų.
Įspūdingi antioksidantų ir maistinių medžiagų kiekiai šiame „supermaiste“ padeda malšinti uždegiminius procesus, gali net padėti kovoti su vėžiu, kepenų ligomis, o taip pat gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą“.