Jurgita atrado skaniausią varškės apkepo receptą: tiesiog tirpstantis burnoje

„Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus – tiesiog tirpstantis burnoje“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.

Varškės apkepui reikės: 1 kg varškės; 4 kiaušinių (jei L dydžio – užteks 3); 180 gr cukraus; 150 gr manų kruopų; 100 ml pieno; 100 gr minkšto sviesto; 2–3 saujos razinų; žiupsnelio druskos. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti su šaukštu. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti mikseriu.

Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti mikseriu. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min. (tikrinti vidurį mediniu pagaliuku). Skanaus! P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai. Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.


Rašyti komentarą...
M
Mociute
2021-02-26 19:15:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
Dar labai skanu i vida tai smulkiais gabalėliais negailint prideti obuoloų. Reikia juos nulupti
Atsakyti
-3

V
Vytautas
2021-02-26 13:15:45
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vytautas:aš jau gal 40metų kepu varškės apkepą ir tik vietoje pieno naudoju kefyrą arba jogurtą.O toliau viskas taip pat.
Atsakyti
0

I
Irma
2021-02-27 16:01:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kepu lygiai tokį pat, bet kiaušinių baltymus atskirų nuo trynio, baltymus isplaku atskirai ir sudedu į masę lėtai iš maišant, gaunasi tobulas.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (9)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų