apkepas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „apkepas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „apkepas“.
Ieškote įdėjų vakarienei? Šis patiekalas nepaliks abejingų
Ieškote idėjų, kaip paįvairinti vakarienės stalą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir paprastą patiekalą, kuris nustebins.
Atrado geriausią varškės apkepo receptą: pigu, greita ir labai skanu
Kai norisi pradžiuginti artimuosius pigiu ir maistingu patiekalu, kuriam nė vienas nepasakys „ne“ – dažnuose namuose pakvimpa varškės apkepu. Įprasta šį tiek pusryčiams, tiek vakarienei tinkantį apkepą ruošti su manais, tačiau rekomenduojama įnešti šiek tiek naujovių į savo meniu ir išbandyti naujų variantų – pagardinti ir šviežiomis rudeniškomis gėrybėmis.
Visus juos vienija tai, kad svarbiausia – tinkamai paruošti varškę.
Atskleidė skaniausią varškės apkepo receptą: užsirašykite iš karto
„Šį apkepą šiek tiek patobulinau papildomai įdėjusi pilno grūdo avižinių dribsnių (kitokius retai naudoju) ir spanguolių, kurios visai netyčia pasimaišė po ranka. Rezultatu labai džiaugiausi ir, žinoma, iškart dalinuosi su jumis. Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Taip keptos bulvės orkaitėje sužavės visus: pigu, greita ir skanu
Jei vasarą bulves grilinome prie mėgstamų mėsos patiekalų ar gardžiavomės jomis su šaltibarščiais, tai dabar atėjo bulvinių blynų ir bulvių apkepų metas. Šios daržovės – tikros rudens karalienės: universalios, pigios, mėgstamos ir didelių, ir mažų.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad turbūt nerasime tiek kaltintos lietuvių pamėgtos daržovės.
Šis bulvių apkepas taps rugpjūčio atradimu: recepto prašys visi
„Ruduo, tai nieko keisto, kad ir patiekalai rudeniški. Šiemet dar bulvių apkepo nekepiau, bet tikrai kepsiu, nes mūsų šeimoje jis labai mėgiamas. Bet kol turiu cukinijų, į apkepą įdėjau cukinijų, kelias morkas ir gavosi labai rudeniškas, labai gardus daržovių apkepėlis. Tai puiki idėja pietums ar vakarienei“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 cukinijų (vid.
Atrado skaniausią varškės apkepo receptą: minkštas, purus ir labai skanus
„Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus – tiesiog tirpstantis burnoje“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Varškės apkepui reikės: 1 kg varškės; 4 kiaušinių (jei L dydžio – užteks 3); 180 gr cukraus; 150 gr manų kruopų; 100 ml pieno; 100 gr minkšto sviesto; 2–3 saujos razinų; žiupsnelio druskos.
Šis apkepas sužavės visą šeimą: nustebsite, iš ko jis pagamintas
„Šiandien noriu su jumis pasidalinti cukinijų ir daržovių apkepu su varške receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 cukinijų (vid. dydžio), 180 gr varškės, 2 kiaušinių, 1–2 morkų, 0,5 žalios paprikos, 1 svogūno, brokolio (šviežio ar šaldyto), prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, lydyto sviesto.
Cukinijas sutarkavau burokine trintuve, pagardinau druska ir palikau pastovėti 10–15 min. Susidariusį skystį nuspaudžiau.
Ryte atsibodo košės? Šis turbo greitas apkepas sužavės visą šeimą
Jei įprasta košė rytais jau pabodo, o šaldytuve prisikaupė prinokusių, ruduoti pradėjusių bananų, vos per kelias minutes pasigaminkite avižinių dribsnių ir bananų apkepą, kurio užteks visai šeimai.
Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, kad tokį sotų ir drėgną apkepą galima skanauti tiek šiltą, tiek šaltą, tad jei patiekalo liks kitai dienai, su kava suvalgysite jo gabalėlį kaip pyragą.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Dešimtis varškės apkepų išbandžiusi Jurgita atrado geriausią receptą: užsirašykite
„Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus – tiesiog tirpstantis burnoje“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Varškės apkepui reikės: 1 kg varškės; 4 kiaušinių (jei L dydžio – užteks 3); 180 gr cukraus; 150 gr manų kruopų; 100 ml pieno; 100 gr minkšto sviesto; 2–3 saujos razinų; žiupsnelio druskos.
Šis Audronės apkepas taps rudens atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Ruduo, tai nieko keisto, kad ir patiekalai rudeniški. Šiemet dar bulvių apkepo nekepiau, bet tikrai kepsiu, nes mūsų šeimoje jis labai mėgiamas. Bet kol turiu cukinijų, į apkepą įdėjau cukinijų, kelias morkas ir gavosi labai rudeniškas, labai gardus daržovių apkepėlis. Tai puiki idėja pietums ar vakarienei“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2 cukinijų (vid.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado skaniausią varškės apkepo receptą: užsirašykite iš karto
„Tobulas. Minkštas ir purus it debesėlis, bet tuo pačiu ir labai drėgnas. Be jokių miltų, manų ir kitų dalykų, kurie nėra būtini. Tiesiog varškė, kiaušiniai, šiek tiek cukraus ir wualia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 1 val: 600 g varškės; 6 kiaušiniai; 100 g cukraus; 1 a. š. druskos.
Šis bulvių apkepas sužavės visą šeimą: pigu, greita ir labai skanu
Nacionalinė lietuviška virtuvė neatsiejama nuo jos didenybės – bulvės: ant stalo patiekiami cepelinai su įvairiausiais įdarais, kugelis, bulviniai blynai, virtinukai, lizdeliai ir dar daug kitų patiekalų. Tačiau kvapą gniaužiančio Alpių grožio įkvėptas ir Prancūzijoje sukurtas bulvių gratinas – paprastai vadinamas bulvių užkepėle – įprastai sutinkamas tik restoranų meniu.
Receptas. Sotus faršo apkepas
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta) 1 vienetas raudonosios paprikos 3 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną. Gerai viską išmaišome.
Receptas. Sekmadienio makaronų apkepas
INGREDIENTAI: 450 gramų kalakutų faršo 1 vienetas porų 1 vienetas geltonosios paprikos 2 vienetai pomidorų pastos 450 gramų makaronų 300 gramų sūris 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje apkepti faršą, smulkintą papriką, pomidorą, porą. Įdėti prieskonių.
Receptas. Bulvių ir vištienos apkepas
Sotus patiekalas. Tinkantis užsiėmusiai namų šeimininkei, kuri nemėgsta stovėti prie puodų. Paruoštas patiekalas puikus variantas pietums ar vakarienei.
INGREDIENTAI: 400 gramų vištos filė 5 vienetai bulvių 1 vienetas svogūnų 50 gramų sūris 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 arbatinis šaukštelis sviesto 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kepimo indą ištepkite sviestu.
Receptas. Varškės apkepas
Varškės apkepas labai skanu ir karštas, ir šaltas. Tinka skanauti su vaisiais.
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 5 vienetai kiaušinių 200 mililitrų pieno 50 gramų sviesto 82% 3 valgomieji šaukštai manų kruopų 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę ištrinu su sviestu, kiaušinio tryniais, pienu, manais ir palieku 20 minučių.
Receptas. Žiedinio kopūsto apkepėlė
INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų 2 vienetai svogūnų 2 vienetai morkų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis prieskonių 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 1 vienetas kiaušinių 0.5 stiklinės pieno Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Pradžioje apverdame sūriame vandenyje jau susmulkintą žiedinį kopūstą. Svogūnus ir morkas susmulkiname ir paeiliui apkepiname keptuvėje.
Receptas. Tikrasis vasaros sodo gėrybių sumuštinis
INGREDIENTAI: 240 gramų batono 0.5 kilogramo džemo (aviečių) 0.5 kilogramo uogienės (juodųjų serbentų) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. Batono riekutes perpjaukite pusiau. Perpjautas riekutes sudėkite į kepimo indą. Paruoštą kepimo indą (jo tepti nereikia) pašaukite į įkaitintą orkaitę. Viską kepkite apie 5 min., kol gražiai batonas apskrus ir bus traškus. Ištraukite apskrudusias riekutes.
Receptas. Kiaulienos faršo apkepas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulės faršo 150 gramų sūris 8 vienetai marinuotų pievagrybių 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 5 skiltelės česnakų 5 žiupsneliai prieskonių 2 valgomieji šaukštai majonezo 3 žiupsneliai juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, pipirus, įtarkuojame svogūną, 3 česnako skilteles, dedame supjaustytus pievagrybius.
Receptas. Kugelis
INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių 200 gramų grietinės 3 vienetai svogūnų 3 vienetai kiaušinių 1 litras pieno 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų 200 gramų kiaulės šoninės 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 200 varškės Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves ir svogūną sutarkuoju. Lašinukus (šoninė, kumpis) smulkiai supjaustau, pakepinu ir supilu į bulves.
Receptas. Apkepas užkeptas kokosu
Varškės - kiaušinių apkepas su aguonomis ir kokosu.
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 6 vienetai kiaušinių 200 gramų grietinės 200 gramų kokosų drožlių 100 mililitrų grietinėlės 50 gramų aguonų 50 gramų sviesto 3 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai manų kruopų Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Faršo užkepas su grybais
INGREDIENTAI: 800 gramų kiaulės faršo 2 vienetai svogūnų 1 vienetas morkų 50 gramų sūris 1 sauja marinuotų voveraičių 2 valgomieji šaukštai majonezo 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą pagardinkite prieskoniais, įspauskite česnako, sutarkuokite morką. Gerai išmaišykite.
Receptas. Ryžių apkepas su daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukinijos 1 stiklinė ryžių 2 vienetai dešrelių 1 vienetas morkų 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas svogūnų 50 gramų sūris 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai Kepimui: 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti birius ryžius. Daržoves nulupti, nuplauti, supjaustyti kubeliais ir ištroškinti nedideliame aliejaus kiekyje.
Receptas. Daržovių apkepas su malta mėsa
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 vienetas svogūnų 5 vienetai morkų 1 vienetas saliero stiebų 1 vienetas paprikų 400 gramų kiaulės faršo 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas prieskonių 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 žiupsnelis laurų lapų 1 saujelė žalumynų (petražolės, krapai, bazilikai) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Gardus ir sotus varškės apkepas pagal Audronę: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Seniai kepiau varškės apkepą, todėl šiandien nusprendžiau jį išsikepti. Varškės apkepą kepiau su avižiniais dribsniais, kurie puikiai tiko. Apkepas gavosi sotus ir labai gardus“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 4 pakelių varškės×180 gr, 4 kiaušinių, 5 v.š. avižinių dribsnių, 150 ml pieno, 3 v.š. cukraus (pagal skonį), 100–120 gr razinų, džiovintų spanguolių, sviesto arba aliejaus (skardai sutepti), 2 v.š. džiūvėsėlių.
Turbo greitas mėsos ir bulvių apkepas: virtuvėje ilgai nestovėsite
„Dauguma prisigaminame tiek maisto, kad valgome dvi dienas iš eilės arba kitą dieną jau nenorime žiūrėti į tą patį. Išmesti būtų labai nepadoru, nes ir pinigai išleisti perkant produktus, ir laikas gaminant. O kiek žmonių yra alkanų. Tad nemėtant produktų, galima prikelti juos antram gyvenimui. Tam puikiai pasitarnavo vakarykščiai kotletai. Ir išmesti nereikėjo ir patiekalas naujas bei skanus“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Itin gardus vištienos ir bulvių košės apkepas: receptą verta užsirašyti
„Man visada norisi kuo daugiau daržovių pakviesti ant pietų stalo. Pagaminti, ką nors įdomesnio ir nustebinti šeimą. Ruošiant šį apkepą su bulvių kepure, puikiai tinka sunaudoti likusią bulvių košę nuo praeitų pietų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 4 – 6, užtruksite apie 1 val.
Jurgita atrado skaniausią varškės apkepo receptą: tiesiog tirpstantis burnoje
„Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus – tiesiog tirpstantis burnoje“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Varškės apkepui reikės: 1 kg varškės; 4 kiaušinių (jei L dydžio – užteks 3); 180 gr cukraus; 150 gr manų kruopų; 100 ml pieno; 100 gr minkšto sviesto; 2–3 saujos razinų; žiupsnelio druskos.
Nuodėmingai gardus bulvių apkepas pagal Editą: vienas, du ir pagaminta
„Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Bulvių košės ir faršo troškinys: šis piemenų pyragas sužavės visus ragautojus
„Kai už lango siaučia vėjai ir lyja lietus, jungiu orkaitę ir gaminu šildantį maistą. Troškiniai visada ima viršų, nes tai jaukumas namuose“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Naudojame cukinijų likučius: Odeta rekomenduoja šį gardų apkepą
„Šiandien noriu pasidalinti labai lengvai pagaminamu patiekalu, kuris tinka ir pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei. Šoninė čia nereikalinga, bet aš jos įdėjau, nes man taip norėjosi. Manau, tai puikus patiekalas norint sunaudoti likučius ir kaskart paruošti skanius pietus“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Greitas varškės apkepas pagal Liuciją: patobulino 1 ingredientu
„Šį apkepą šiek tiek patobulinau papildomai įdėjusi pilno grūdo avižinių dribsnių (kitokius retai naudoju) ir spanguolių, kurios visai netyčia pasimaišė po ranka. Rezultatu labai džiaugiausi ir, žinoma, iškart dalinuosi su jumis. Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Liucija atskleidė skaniausius makaronus su sūriu: „Liks patenkinta visa šeima“
„Mano receptas labai tradicinis ir nesudėtingas, tad patiekalą pagaminsite be didelių pastangų. Makaronai su sūriu ne tik gardūs, bet ir super sotūs, visa šeimyna tikrai liks patenkinta“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Reikės: 250 g nedidelių makaronų; 2 stiklinių (~220 g) tarkuoto Čederio sūrio; 250 ml neriebios grietinėlės; 250 ml pieno; 4 valg. š. miltų; 4 valg. š. sviesto; 0,5 arb. š. druskos; ¼ arb. š. baltųjų pipirų; 125 ml džiūvėsėlių.
Greičiausias ir puriausias varškės apkepas: taip gamindavo mūsų močiutės
„Šis varškės apkepas yra turbūt greičiausiai paruošiamas varškės apkepas kokį tik esu kepusi! Visus apkepo ingredientus tereikia sumaišyti dubenyje ir voila – pilate tešlą į kepimo formą ir šaunate į orkaitę. Paprasčiau ir būti negali! Jei pageidaujate seno, gero, tradicinio varškės apkepo – šis receptas kaip tik Jums“, – sako recepto autorė Liucija. REIKĖS: 400 g varškės; 3 kiaušiniai; 5 valg. š. cukraus; 5 valg. š. manų kruopų; 180 ml grietinės; 1 arb. š. vanilinio cukraus; 1/5 arb.
Paprastas ir greitas varškės apkepas. Viens, du ir padaryta
Vasarą norite pasigaminti kažką greito, skanaus ir lengvo? Tuomet siūlome jums išbandyti šį varškės apkepą, kuris tikrai nepaliks abejingų. Reikės: 450 g varškės; 320 g jogurto; 85-100 g manų kruopų; 90-100 g cukraus; 3 kiaušinių; 2 v.š. aliejaus; 1/2 a.š. kepimo miltelių; žiupsnelio druskos; pora saujų mėlynių ar kitų uogų (vietoj uogų, kas mėgsta, siūlyčiau dėti razinas; cukraus pudros.
Itin paprastas bulvių apkepas: skonis pranoks šeimos lūkesčius
„Apkepai suteikia daug vietos jūsų fantazijai. Dedi mėgstamus ingridientus ir susikuri nuostabų patiekalą. Nepabijokite į apkepą įdėti rūkytos lašišos, nors atrodo, kad tokia lašiša tinkama tik užkandėlėms, bet toli gražu, nes ji puikiai tinka ir šiltiems patiekalams“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Soti savaitgalio nuodėmė – tortilijų apkepas žaibiškai dings nuo stalo
Savaitgalį norite pasigaminti kažką skanaus, tačiau greito ir sotaus? Tuomet siūlome jums išbandyti šį tortilijų apkepą, kuris tikrai jūsų nenuvils. Tortilijų apkepo ingredientai: tortilijos, malta vištiena, konservuotos pupelės pomidorų padaže, konservuoti kukurūzai, grietinė, pomidorų padažas, aštrūs prieskoniai, lydyto sūrio lapeliai, fermentinis sūris. Gaminimas: Iš pradžių maltą vištieną pakepinkite su aštriais prieskoniais, pupelėmis bei konservuotais kukurūzais.
Žiemos topas – bulvinis apkepas su mėsa: Edita atskleidė tobulą receptą
„Bulvių apkepo kepimo laikas priklausys nuo jūsų pasirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis supjaustysite bulves. Ir rinktis galite savo mėgstamą mėsytę, tik patartina, kad būtų rūkyta“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Naminis Ritos varškės apkepas: „Purus ir lengvas kaip debesėlis“
Turėdami laisvas dienas, išnaudokite jas ir palepinkite savo šeimą gardžiais kepiniais. O tam puikiai tiks nostalgija kvepiantis varškės apkepas. Varškės apkepui reikės: 500 g trintos varškės be cukraus, 4 kiaušinių, 7 v.š. cukraus, 2 v.š. grietinės, 2 v.š. su kaupu krakmolo, vanilinio cukraus. Gaminimas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 3. Į varškę dėkite trynius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę ir išmaišykite.
Apkepas primins vaikystę: norėsite antros porcijos!
Pats metas - skaniems pietums ir gardžiai vakarienei. Šį apkepą, kuris, pasak recepto autorės Jurgitos, nukels į vaikystę, pagaminti lengva, o rezultatas patiks visiems šeimos nariams. Jums reikės: 250 gr. smulkių vermišelių, 400 gr. virtos mėsos (naudojau vištieną), 1 svogūno, 1 kiaušinio, 100 ml. sultinio 2 v.š. alyvuogių aliejaus, krapų (nebūtina), druskos, pipirų Makaronus kelias minutes paverdame (tik nepervirkite). Nukošiame vandenį ir įmaišome aliejų, kad makaronai nesuliptų.
Nepamirštamo skonio apkepas: nepatikėsite, iš ko jis pagamintas
Tinklaraštininkė Viktorija, savo patiekalais gerbėjus džiuginanti feisbuko grupėje „Viktorijos virtuvė“, šiandien tv3.lt skaitytojams siūlo išmėginti neįtikėtinai gardų, jos teigimu, ypatingą ir pamėgtą kopūstų apkepą su morkomis ir ryžiais. Jums reikės: 1 vidutinio dydžio kopūsto, 8-10 morkų, 250 gramų ryžių, 250 ml pieno, 4 kiaušinių, 200 gramų fermentinio sūrio, saulėgrąžų, druskos, pipirų, šiek tiek muskato riešutų. Ryžius išvirkite.
Tėvo dienos apkepas su kumpiu
Labai skanus apkepas puikiai tinsiantis Tėvo dienai.
Reikės:
6 pomidorai, 300 g virto kumpio, 3 virtos bulvės,
2-3 šaukštai sviesto, 3 kiaušiniai,
6 šaukštai pieno, šaukštas miltų,
pagal skonį druskos, pipirų, džiūvėsėlių.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais. Virtą kumpį supjaustykite skersai raumens skaidulų 2x3 cm juostelėmis. Virtas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Gaminame makaronų apkepus
Nė viena ekonomiška prancūzė neišmes pusryčių, pietų ar vakarienės likučių. Taip prancūzų virtuvėje atsirado apkepai – geriausia forma panaudoti mėsos, žuvies, varškės likučius į juos pridėjus bulvių, makaronų, ryžių ar kokių nors kruopų, įmušus kiaušinį, pagardinus šaukštu kitu grietinės, įbėrus tarkuoto sūrio bei prieskonių. Visa tai smulkiai supjaustoma ir kepama orkaitėje.
Šeimininkės žino, kad patiekalo skonis priklauso ir nuo paruošimo būdo.
Varškė – turtuolių ir vargšų maistas
Istorikai spėja, kad žmonės varškę pradėjo valgyti gerokai anksčiau nei sviestą ar sūrį, nes ją pasigaminti paprasčiau. Viename romėnų veikale, parašytame I amžiuje, labai smulkiai aprašomas pieno rauginimas ir varškės gamyba. Čia teigiama, kad varškė yra mėgstamas visų turtuolių ir vargšų valgis.
Didelę varškės biologinę vertę lemia baltymai. Juose yra nepakeičiamų aminorūgščių, kurių organizmas pats nesintetina, todėl jų būtina gauti su maistu.
Egzotiškų vaisių apkepas
Creme-briulee namų sąlygomis!
Jums reikės: 100 gr chereso 2 bananai 50 gr cukraus 3 kiviai mango vaisius 3 tryniai (padažui) vynuogių kekė
Paruošimas:
Nulupti visus išvardintus vaisius: mango, kivius, bananus, išdarinėkite mango.
Supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į formą.
Suplakti trynius su cukrumi. Supilti į pašildytą cheresą ar kitą desertinį vyną. Gautos masės indelį įstatyti į didesnį puodą su vandeniu ir kaitinti nuolat maišant, kol sutirštės.
Bulvių-grybų apkepas
Labai pigus, skanus ir pakankamai greit pagaminamas patiekalas.
Jums reikės: Aliejus 1 kg bulvių Druska 1 indelis grietinės 1 kg grybų 2 kiaušiniai Pienas Pipirai 1 svogūnas
Paruošimas:
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurasamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su grybais ir kepame aliejuje (nedideliam kiekyje). Paprieskoniuojam, supilam grietinę ir dar kelias minutukes patroškinam. Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka.
Rusiškas žuvies apkepas
Itin sotus!
Jums reikės: 2 kietai virti kiaušiniai 6 bulvės 30 gr fermentinio sūrio 1 indelis gietinės 2 šaukštai kvietinių miltų 3 svogūnai 150 gr virtų grybų 500 gr žuvies filė
Paruošimas:
Svogūnus supjaustikite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvie file supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia, pridėkite sviesto.
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Skanus patiekalas iš paprastų ingridientų.
Jums reikės: Aliejaus Cukinijos 200 gr fermentinio sūrio Geltona paprika 400 gr kiaulienos (naudojau sprandinę) Mėsos prieskoniai 4 pomidorai 2 porai Raudona paprika Žalia paprika
Paruošimas:
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome mėsos prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį.
Apkepėlė su obuoliais
Puikiai tiks pusryčiams.
Jums reikės: 0.5 vnt batonas 200 gr cukraus 2 kiaušiniai Obuolys 100 ml pieno
Paruošimas:
Batono riekeles perpjauti pusiau ir sudėti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Obuolius perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir supjaustyti griežinėliais. Batoną ir obuolį sluoksniuojame į kepimo formą. Kiaušinius išplakti su pienu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Plakiniu apliekite batono ir obuolio riekeles.
Žuvies apkepas
Paprasta, greita ir gardu.
Jums reikės: 2 morkos 700 gr jūros lydekos 200 gr konservuotų kukurūzų 200 gr konservuotų žirnelių 300 gr ryžių 200 gr šparaginių pupelių druskos pipirų majonezo žuvies prieskonių
Paruošimas:
Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti apvoliojus miltais keptuvėje. Morkas supjaustyti kubeliais, šparagines šiaudeliais, ryžius išvirti.